Egy év börtön lehet a happy endből?

Illegális nemi szolgáltatás igénybe vétele miatt börtönt is kaphat Robert Kraft, a New England Patriots elnöke, a világ egyik legsikeresebb zsidó klubtulajdonosa. 

A hatóságok videófelvételek alapján látják igazoltnak, hogy Robert Kraft, a 77 éves, ismert bostoni milliárdos vállalkozó vétkezett azzal, hogy egy floridai masszázsszalonban szexuális szolgáltatásért fizetett. A vád szerint a férfi egy illegális emberkereskedelemmel is foglalkozó ázsiai tulajdonosok vezette hely kínálatát vette igénybe.

Mint azt korábban a Neokohn is megírta, a rendőrség hetek óta emberkereskedelem és prostitúció ügyében folytat eljárást Jupiter városában. A legújabb fejlemények szerint Kraft két alkalommal is nemi aktus miatt látogatta meg a szalont, ahol a felvételek szerint szexuális örömszerzésben részesült. A — kamerán rögzített — happy ending-ként emlegetett végkifejlet miatt most komolyan sérülni látszik a közkedvelt, egyébként remek politikai kapcsolatokkal is rendelkező Kraft hírneve. Sőt, akár egy éves börtönbüntetésre is ítélhetik.

Foto: Sporting News

Ezen felül 5000 dolláros szabálysértésre is kötelezhetik és 100 órás civil szolgálatot is teljesítenie kell, valamint emberkereskedelemről szóló előadásokon is részt kell vennie. Az vád egyelőre nem jogerős, a hatóságok további vizsgálatokat folytatnak.

Szexbotrányba keveredett a zsidó filantróp

Prostitúció támogatása miatt vádat emeltek vádat a világ egyik legsikeresebb zsidó klubtulajdonosa ellen.

Kraft 25 évvel ezelőtt 172 millió dollárért vásárolta meg a Patriots csapatát, amely az NFL legsikeresebb csapatainak egyike lett. Tíz alkalommal került a döntőbe és hatszor meg is nyerte. Az idei, február elején tartott Super Bowlon is a Patriots győzött. A csapat mai értékét szakértők 4 milliárd dollárra becsülik, elsősorban a támadók vezérének, Tom Bradynek köszönhetően.

Az amerikai futball világában Kraftot a legbefolyásosabb tulajdonosként tartják számon, Izrael melletti kiállásával és támogatásával pedig az egyik legfontosabb amerikai zsidó filantrópról van szó.