Szexbotrányba keveredett a zsidó filantróp

Prostitúció támogatása miatt vádat emeltek a New England Patriots elnöke, a világ egyik legsikeresebb zsidó klubtulajdonosa ellen. 

Robert Kraft, a profi amerikaifutball-ligában (NFL) címvédő Hazafiak 77 éves bostoni milliárdos főnöke egy floridai masszázs-szalon visszatérő kuncsaftjaként lett gyanús a hatóságoknak. Most pénteken hosszas nyomozás után emeltek vádat a nagy tekintélyű, filantróp mecénás és több mint két tucat másik férfi ellen a floridai Jupiter városában – jelentették amerikai hírmagazinok.

A rendőrségi tájékoztató alapján emberkereskedelem és prostitúció ügyében folyik az eljárás. A szóban forgó, meglehetősen átlagosnak vélt masszázs-szalon (állítólag óránként 79 dolláros szervízdíjak is voltak) két tulajdonosát már le is tartóztatták. A vád szerint ázsiai prostituáltak hálózatát működtették. A nyomozóhatóságok bizonyító erejű videófelvételeket mutattak be minden egyes gyanúsítottról. Köztük volt Kraft is.

Az ismert demokrata párti, de Trump elnökkel is baráti viszonyt ápoló férfi szóvivője, Aaron Salkin közleményt adott ki.

„Határozottan cáfoljuk, hogy Kraft úr bármiféle törvényellenes cselekedetben vett volna részt. Mivel folyamatban lévő jogi ügyről van szó, a továbbiakban elzárkózunk a kommentároktól” – olvasható a kommünikében.

Az NFL szóvivője nem kívánta kommentálni a történteket.

Kraft 25 évvel ezelőtt 172 millió dollárért vásárolta meg a Patriots csapatát, amely az NFL legsikeresebb csapatainak egyike lett. Tíz alkalommal került a döntőbe és hatszor meg is nyerte. Az idei, február elején tartott Super Bowlon is a Patriots győzött. A csapat mai értékét szakértők 4 milliárd dollárra becsülik, elsősorban a támadók vezérének, Tom Bradynek köszönhetően.

Az amerikaifutball világában Kraftot a legbefolyásosabb tulajdonosként tartják számon. Társadalmi, politikai kapcsolatai legendásak. Izrael melletti kiállásával és támogatásával pedig az egyik legfontosabb amerikai zsidó Hazafiról van szó.