A brit Munkáspárt kiáll a Hezbollah mellett

A brit Munkáspárt bizonyítékokat követel a brit belügyminisztertől, hogy mi indokolja a Hezbollah libanoni terrorszervezet teljes betiltását – írja a Jewish News brit zsidó lap. A kormány ugyanis a katonai szárny betiltása után most a terrorszervezet politikai szárnyát is tiltólistára tenné.

A Munkáspárt szerint a brit belügyminisztérium korábban nem talált elegendő bizonyítékot arra, hogy a Hezbollah politikai szárnyát is betiltsa. A miniszter nem jelezte, hogy ez változott volna – közölte a Munkáspárt.

A külügyminisztérium évekig úgy vélte, hogy a politikai szárny betiltása megnehezítené a diplomáciai kapcsolatokat Libanonnal – emlékeztet Corbyn pártja.

Jewish News mindezek ellenére úgy tudja, hogy a Munkáspárt nem fogja ellenezni a betiltásról szóló törvény elfogadását.

London a Hezbollah teljes betiltására készül

Katonai szárnyának 2008-as betiltása után a szigetország a többek között Észak-Izraelt is aktívan fenyegető libanoni terrorszervezet politikai szárnyára is kiterjeszti a lépést.

Sajid Javid belügyminiszter közölte: a Hezbollah folyamatosan próbálja destabilizálni a régiót, és többé nem tudnak különbséget tenni a már korábban betiltott katonai szárny és a politikai párt között, ezért indokolt a teljes Hezbollah tiltása.