Izraeli rövidfilm nyerte az Oscar-díjat

Izraeli rendező vehette át a legjobb rövidfilmnek járó díjat a 91. Oscar Gálán.

Idén számos zsidó Oscar-várományosért is izgulhattunk, hiszen több zsidó származású rendező, és színész is termékeny évet tudhat maga mögött. A 91. Oscar Gála eredménye azt mutatja, hogy többszörösen lehetünk büszkék rájuk.

Elsősorban Guy Nattiv-ra akinek Skin című filmje kapta az idei Oscar díjat rövidfilm kategóriában.

Öt éve jöttem ide Izraelből, Istenem. Laila tov, Izrael – mondta, amint átvette az arany szobrot.

Az izraeli származású friss Oscar díjas rövid beszédében holokauszt túlélő nagyszüleit idézte, mondván a vészkorszak idején tapasztalt bigott fanatizmus ma is közöttünk él és ez motiválta a film elkészítésében.

Reuven Rivlin elnök és Miri Regev kulturális miniszter is gratulált az izraeli rendezőnek.

Gratulálok Guy Nattivnek a legjobb rövidfilmért kapott Oscar-győzelemért. A film egy ajándék a gyermekeinknek és unokáinknak a jövő rézve, hiszen megutatja hogy meg tudják valósítani álmaikat. Nagy büszkeség ez Izrael számára -mondta Rivil.

Ez a győzelem egy új történet az izraeli mozi sikeréről, hiszen Nattiv, egy holokauszt túlélő fia. Gratulálok Guy-nak és mindazoknak, akik partnerek voltak film elkészítésében-mondta Regev.

Avi Mayer on Twitter: „I don’t care very much about the #Oscars, but I decided to turn on the TV the very moment Israeli director Guy Nattiv started delivering his acceptance speech-partially in Hebrew-after winning the award for best short film. It’s official: I have Jewdar and it’s damn good. / Twitter”

I don’t care very much about the #Oscars, but I decided to turn on the TV the very moment Israeli director Guy Nattiv started delivering his acceptance speech-partially in Hebrew-after winning the award for best short film. It’s official: I have Jewdar and it’s damn good.

חדשות 13 on Twitter: „סרטו של הבמאי הישראלי גיא נתיב זכה באוסקר * @giltamary ואלון מיטלפונקט עם הפרטים על הזכייה >> https://t.co/LUHHKGeKlZ pic.twitter.com/Mb1IyqIO0e / Twitter”

סרטו של הבמאי הישראלי גיא נתיב זכה באוסקר * @giltamary ואלון מיטלפונקט עם הפרטים על הזכייה >> https://t.co/LUHHKGeKlZ pic.twitter.com/Mb1IyqIO0e

A 91. ceremónia a Queen együttes és Adam Lambert fellépésével kezdődött.

Elsőként Regina King a Ha a Beale utca beszélni tudna című filmben nyújtott alakításáért vehette át a legjobb női mellékszereplőnek járó Oscar-szobrot. A 48 éves színésznő a mezőnyben Amy Adams (Alelnök), Marina de Tavira (Roma) és A kedvenc két sztárja, Emma Stone és Rachel Weisz elől vitte el az Oscart.

Regina King amerikai színésznő, miután átvette a legjobb női mellékszereplőnek járó díjat a 91. Oscar-gálán.

A legjobb dokumentumfilm díját a magyar származású Elizabeth Chai Vasarhelyi és Jimmy Chin rendezte Free Solo kapta, amely Alex Honnold sziklamászóról szól.

A mexikói alkotó az általa rendezett, Roma című fekete-fehér dráma fényképezéséért vehette át az amerikai filmakadémia elismerését, ez a harmadik Oscar-díja. Cuarónnak ez volt az első filmje, amelyet operatőrként is jegyzett.

ROMA | Official Trailer | Netflix

A story that chronicles a tumultuous year in the life of a middle-class family in Mexico City in the early 1970s. Exclusive Limited Theatrical Engagements on…

A legjobb jelmezért járó elismerést a Fekete párduc című film kapta, Ruth Cartert harmadszor jelölték, először nyert.

A szuperhősfilmet jutalmazták a díszlet kategóriában is: Hannah Beachler és Jay Hart vehette át az Oscar-díjat.

Cuarón miuán megkapta a legjobb operatőrnek járó Oscar-szobrát, kis idő elteltével újra színpadra szólították, hiszen a Roma a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában a Kafarnaum című libanoni drámával, a lengyel Pawel Pawlikowski Hidegháború című alkotásával, a német Florian Henckel von Donnersmarck Mű szerző nélkül című drámájával és a japán Koreeda Hirokazu Bolti tolvajok című alkotásával versengett az Oscar-szoborért.

A legjobb hangvágás és hangkeverés díját a Freddie Mercuryről és a Queen együttesről szóló Bohém rapszódia című zenés film alkotói vehették át. Majd a legjobb vágás díjáért is a Bohém rapszódia kapta a szakma legnagyobb díját. A szobrot a film vágója, John Ottman vette át.

Bohém rapszódia (12E) – hivatalos szinkronizált előzetes #2

Te legenda vagy, Fred.Freddie Mercury és a Queen története, vagyis a Bohém rapszódia november 1-jétől a mozikban!web: http://www.forumhungary.hu/bohem-rapszo…

Az egész estés animációs filmek között a Pókember – Irány a Pókverzum című alkotást jutalmazta az amerikai filmakadémia.

A folytatásban Spike Lee Csuklyások című filmje kapta a legjobb adaptált forgatókönyv Oscarját.
Az eredeti forgatókönyvek közül pedig a Zöld könyv győzött helyi idő szerint vasárnap este a Los Angeles-i Dolby Színházban.

Csuklyások – BlacKkKlansman – magyar feliratos előzetes

Országos bemutató: 2018. szeptember 27.A mindig energikus és eredeti rendező, Spike Lee megtörtént eseményeken alapuló új filmje Ron Stallworth történetét tá…

A legjobb rövid animáció Oscarját a Bao című produkció kapta. A rövid dokumentumfilmek mezőnyében az indiai nőkről szóló Period. End of Sentence alkotói nyertek.

A legjobb vizuális effektusokért Az első ember című filmet díjazták az amerikai filmakadémia 91. díjátadó ceremóniáján.

A legjobb filmzene díja a Fekete Párducnak, a legjobb filmdal Oscarja pedig a Lady Gaga és Bradley Cooper előadásában elhangzó Shallow című számnak jutott a Csillag születik című filmből.

Lady Gaga, Bradley Cooper – Shallow (from A Star Is Born) (Official Music Video)

„CHROMATICA”THE SIXTH ALBUM BY LADY GAGAOUT NOWhttp://smarturl.it/Chromatica”RAIN ON ME” THE NEW SINGLE & VIDEO FROM LADY GAGA WITH ARIANA GRANDEOUT NOWhttp:…

Rami Malek, a Bohém rapszódia című film főszereplője kapta a legjobb férfi alakításért járó díjat a helyi idő szerint vasárnap este a hollywoodi Dolby Színházban megrendezett 91. Oscar-gálán.

Rami Malek amerikai színész a legjobb férfi főszereplőnek járó díjjal a kezében a 91. Oscar-gálán a Los Angeles-i Dolby Színházban

A legjobb női alakításért járó díjat Olivia Colman brit színésznő, A kedvenc című film főszereplője kapta.

Olivia Colman brit színésznő a legjobb női főszereplőnek járó díjjal a kezében a 91. Oscar-gálán a Los Angeles-i Dolby Színházban

A Roma című fekete-fehér mexikói filmért Alfonso Cuarón kapta a legjobb rendezésért járó díjat.

Alfonso Cuarón a Roma című fekete-fehér drámáért kapta meg az elismeréseket.

A Zöld könyv című dráma kapta a legjobb filmnek járó díjat, Mahershala Ali amerikai színész a legjobb férfi mellékszereplőnek járó díjat vehette át a filmben nyújtott alakításáért. A 45 éves amerikai színésznek ez a második Oscar-díja, tavalyelőtt ugyanebben a kategóriában díjazták, akkor a Holdfény című drámáért.

– YouTube

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.