Szabadlábon az izraeli Tinder-csaló

Egy 28 éves, Európában élő izraeli férfi milliárdosnak hazudta magát a Tinderen megismert nőknek, luxuskörülmények között találkozott velük, majd pénzt kért tőlük valamilyen indokkal. Egy norvég nőtől félmillió dollárt szerzett meg ezzel a módszerrel – írta a The Jerusalem Post. Három finn és két norvég nő jelezte eddig, hogy a férfi átverte őket.

Shimon Yehuda Hayut mindig Simon Leviev néven mutatkozott be. Azt állította, hogy az izraeli multimilliárdos Lev Leviev fia. Az Izraelben, Angliában és Finnországban csalás miatt már korábban elítélt férfi egy gyémántkereskedő cég vezérigazgatójának hazudta magát. Elképesztő luxussal altatta el a nők gyanakvását.

Magángép, luxusszállodák, testőr, asszisztensek. Mindent bevetett, hogy megtévessze a jómódú áldozatait. Közülük a legutóbbi a norvég Cecilie Schroder Fjellhoy, aki Londonban él. Azután fordult a rendőrséghez, hogy a férfi eltűnt félmillió dollárjával. A hatalmas összeget ő maga adta neki kölcsön.

Azt mondja, már hónapok óta randizott Simonnal, aki Oslóba és Amszterdamba is elvitte. Azért mert a férfinak ennyi pénzt kölcsönadni, mert egy vagyonos üzletembernek állította be magát. Olyan embernek tűnt, aki képes visszafizetni a pénzt – mondta a nő.

Hayutnak segítői is voltak, akiket ő maga bérelt fel. Ezzel sokkal hitelesebbnek tűntek a hazugságai.

fotó: vg.no

Miután a nő a hatóságokhoz fordult, kiderült, hogy a férfit már 2011-ben elítélték csalásért Izraelben, de nem vonult börtönbe, hanem lelépett Európába. Három finn nő már 2015-ben jelezte, hogy átverte őket egy férfi, akit a Tinderen ismertek meg.

A férfi a kicsalt pénzt mindig a következő áldozata megtévesztéséhez használta fel. Legutóbb is így történt: a kicsalt félmillió dollárból egy másik norvég nőnek, Pernilla Sjoholmnak vásárolt repülőjegyet. A nőt szintén megtévesztette egy hazugsággal, de ő még nem utalt pénzt a csalónak.

A férfit már Izraelben, Angliában és Norvégiában is körözik, de egyelőre nem tudják, merre bujkál.