Trump bosszújaként fenyegették az Amazon-vezért?

Beindult a sárdobálás a világ leggazdagabb embere és Trump baráti köre között. Inkriminált fotók és zsarolás a főszerepben. 

Jeff Bezos, az Amazon kereskedelmi hálózat alapítója nyilvános emailben burkoltan megvádolta Amerika elnökét azzal, hogy a Trumphoz köthető bulvárlap, a National Enquirer – mintegy Trumpnak kedveskedve – inkriminált tartalommal megfenyegette a multimilliárdos vállalkozót.

Az 54 éves Bezos, aki a maga több mint 160 milliárd dollárjával a világ leggazdagabb embere annak a Whashington Postnak (is) a tulajdonosa, amely az egyik legélesebb bírálója a Trump kormánynak. Bezos emailjében arról számolt be, hogy a National Enquirer munkatársai felajánlották neki, hogy amennyiben kiad egy közleményt arról, hogy az új kapcsolatának a publikálása mögött szerinte nem állt politikai motiváció, abban az esetben nem hozzák nyilvánosságra magazinjukban a róla és szeretőjéről készült fotókat és a köztük váltott intim magán üzeneteket sem.

Jeff Bezos Fotó: Reuters

Ahelyett, hogy engedtem volna a fenyegetések, úgy határoztam, hogy inkább nyilvánosság elé tárom a lap nekem küldött ajánlatát – fogalmazott a BBC által is idézett emailjében Jeff Bezos.

Az Amazonban lévő részesedésének köszönhetően tavaly Bill Gates-t is megelőzve a világ leggazdagabb emberévé vált férfi januárban feleségével közösen jelentették be 25 éves házasságuk végét. Azóta lehetett tudni, hogy Bezos szive másért dobog. A minősithetetlen stilusú, ezzel együtt Amerikában felettébb nagy népszerűségnek örvendő pletykalap azonnal cikkezett a vállalkozó magánéletéről.

A National Enquirernek az sem játszik a kezére, hogy a gaz csábítónak beállított új barátnő nem egy 20 éves model, hanem egy 50-hez közeli, szakmájában rendkívüli sikereket elért nő, háromgyerekes anya, akinek a férje Hollywood egyik legkomolyabb ügynökségét vezeti. A két zátonyra futott házasságból kerekített sztorit a pletykalap, de ahogy arra korábban már a Business Insider is felhivta a figyelmet, nem teljesen kizárt, hogy a Nagy Sztori politikai megrendelésre készült.

Bezos mostani nyilvános levelében arra utal, hogy a fenyegetés legfőbb oka az, hogy bizonyos „fontos emberrel összerúgta a port Washingtonban”.

A National Enquirer tulajdonosa az a David Pecker, aki erős szálakkal – és komoly dollármilliós kampánytámogatásokkal is – kötődik Donald Trumphoz.  A lap korábban tudatosan süllyesztett el sztorikat, melyek rossz fényt vetettek volna az elnökre, ugyanakkor az is igaz, hogy Pecker most együttműködik a hatóságokkal azoknak az ügyeknek a felderítésében, melyek szerint Trump el akarta hallgattatni azokat a nőket, akikkel korábban viszonya volt.