Az első síita imám, aki Auschwitzban tisztelgett a holokauszt áldozatainak emléke előtt

Mohamad Tawhidi. egy reformista síita imám ellátogatott az auschwitzi haláltáborba, hogy ott emlékezzen meg a holokauszt áldozatairól.

„Büszke vagyok arra, hogy az első síita imám lehetek, aki Auschwitzban rója le tiszteletét” – twittelte két nappal ezelőtt Mohamad Tawhidi, egy Ausztráliában élő imám, aki fekete, #WeRemember feliratú pólóban látható a koncentrációs tábor hírhedt bejárata előtt.

Tawhidi egy videótis posztolt, amelyben elmondja, hogy ahol éppen most tartózkodik, ott több millió zsidót gyilkoltak meg a holokauszt idején. Az imám azt is kiemelte, nagyon fontosnak tartja, hogy mindenkihez eljusson az üzenete, hogy ilyesmi soha ne történhessen meg még egyszer.

IMAM TAWHIDI SPEAKS FROM AUSCHWITZ

Have you ever seen an Imam condemn antisemitism from Auschwitz?WATCH 2 min video.He also has a message for America where Democrats have recently elected two …

Az imám azt is megosztotta, hogy korábban gyűlölte a zsidókat, és sosem gondolta volna, hogy egyszer majd ellátogat ide, hogy lerója tiszteletét. Tawhidi szerint azonban eljött az ideje annak, hogy felébredjünk, és valódi emberek módjára viselkedjünk.

Az Iránban született Tawhidi a reformista iszlám egyik legismertebb arca, aki eltökélt a szélsőséges iszlám megfékezésében. Korábban elítélte az Iszlám Államot és támogatta a burkát betiltó rendeleteket. Békepártisága és reformista törekvései miatt sok kritikát kap más muszlimok részéről, és többször már életveszélyesen meg is fenyegették.