Az izraeli erők visszaszerezték három izraeli túsz holttestét

A Gázában maradt 132 túsz közül három – a 23 éves Shani Louk, a 28 éves Amit Buskila és az 57 éves Itzik Gelenter – holttestét találta meg az IDF – jelentette be pénteken a hadsereg.

Mindhárman a Nova zenei fesztiválon voltak, és október 7-én ölte meg őket a Hamász, holttestüket pedig Gázába vitték.

Az IDF közölte, hogy a holttesteket a Sin Bét és a hadsereg közös művelet során fedezték fel, amely „a Gázai övezetben elfogott terroristák kihallgatása során szerzett információk, valamint az IDF hírszerzési igazgatóságának túszokért és eltűnt személyekért felelős főhadiszállásától származó információk alapján” történt.

Csütörtökön az IDF bejelentette két thaiföldi mezőgazdasági munkás halálát, akiket szintén a Hamász ölt meg október 7-én, és akiknek a holttestét a Gázai övezetben találták meg.

Barbárok: Magyar túszról tett közzé videót a Hamász

Ez az első alkalom október 7-e óta, hogy életjelet adtak a magyar-izraeli származású édesapáról.

A Hamász vélhetően további 39 holttestet tart fogva a ma napig Gázában.

A holttestek felfedezése akkor történt, amikor az összes fogoly szabadon bocsátását célzó túszalku érdekében tett erőfeszítések zsákutcába jutottak.

A felek továbbra is vitában állnak egymással az állandó tűzszünet kérdésében. A terrorcsoport azt követeli, hogy az IDF fejezze be a háborút és vonuljon ki a Gázai övezetből, míg Izrael ragaszkodik ahhoz, hogy a háború csak akkor érhet véget, ha a Hamászt legyőzték.

A háborús kabinet várhatóan szombaton ül össze, hogy megvitassa, hogyan lehetne kilábalni a patthelyzetből. A közvetítéssel foglalkozó Katar és Egyiptom Izraelt hibáztatja, míg az erőfeszítéseiket támogató Egyesült Államok a Hamászt vádolja a megállapodás megakadályozásával.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Szörnyeteg: feleségévé akarta tenni gázai fogvatartója az izraeli-magyar lányt

A 18 éves Noga Weiss jövő hónapban bevonul az IDF-be, azok után, hogy 50 napot raboskodott Gázában.