Kisbabájával együtt hagyhatta el a kórházat a hason lőtt zsidó anyuka

Liba Schreiber életveszélyes állapotba került és majdnem elvesztette gyermekét, amikor egy terrorista hasba lőtte egy jeruzsálemi buszmegállóban.

Négy hónappal a támadás után kisbabájával együtt engedték ki a kórházból azt a New York-i zsidó nőt, aki súlyosan megsérült, amikor gyomron lőtték egy terrortámadás során Jeruzsálemben.

A 37 éves Liba Ahuva Schreiber éppen családjával Izraelben járt, amikor a terroristák tüzet nyitottak rájuk egy jeruzsálemi buszmegállóban. A nő egyike volt annak a nyolc embernek, akik megsebesültek a támadásban. Schreiber, aki 26 hetes terhes volt ekkor, emiatt korábban szülte meg gyermekét.

A kórházban el voltak ragadtatva Schreiber és gyermeke felépülésétől, és lufikat és a családnak minden jót kívánó üzenetek függesztettek ki, amikor elhagyták a kórházat.

Schreiber a szülés óta először tarthatta kezében a csecsemőjét, miután a komplex és hosszan tartó kezelés miatt nem láthatta őt.

„Áldott, aki csodát tett velünk ezen a helyen. Boldogok vagyunk, hogy a hanukát otthon ünnepelhetjük a családdal.

Életünk veszélyben volt, és köszönjük a Világ Teremtőjének, hogy életben maradtunk és túléltük.

Külön köszönet az elhivatott orvosoknak, ápolóknak és a szociális személyzetnek, akik kezelték és megmentették feleségem és a baba életét” – mondta Chaim Schreiber, amikor feleségét és újszülött fiát kiengedték a kórházból:

Liba Schreiberre és kisfiára még hosszú út vár a teljes felépülésig és a rehabilitációig. Vissza kell majd térniük a kórházba további orvosi kezelésekre, beleértve a további műtéteket is.

A család arra kérte az embereket, hogy továbbra is imádkozzanak Liba Ahuva Bat Rivka Breindel és fia, Dovid Ben Liba Ahuva teljes felépüléséért.

A Mindenható megvéd minket — mondja a jeruzsálemi robbantást túlélő lány apja

Egy izraeli férfi megosztotta, hogy 18 éves lánya hogyan élte túl a jeruzsálemi robbantást.