Galla Miklós Laár Andrásnak: „Szépen add ide a Karinthy-gyűrűmet!”

Laár András kapta idén a Karinthy-gyűrűt, melyről azt mondta: átvételét beteljesedésként éli meg, de nem ragaszkodik gyűrű fizikai valójához, így lehet, hogy Galla Miklósnál fogja tartani.

Erre reagált most Galla, aki a Facebookon közzétett nyílt levelében azt írta, a nagyvonalú felajánlást köszönettel elfogadja – írja a hvg.hu

„Kedves Andris! Nagyvonalú felajánlásodat köszönettel elfogadom. Ezzel a mélyen emberi, mérhetetlen tisztességről árulkodó gesztussal visszamenőleg is hitelesíted azokat a színházi esteket, amelyeket együtt hoztunk lére, és azokat a dalokat, melyeknek a zeneszerzője én vagyok, a szövegírójuk pedig Te”

– írta Galla majd kijelentette, hogy Laárnak köszönheti, hogy humorista lett.

Galla azonban nem elégedne meg pusztán azzal, hogy hordja a gyűrűt.

„Egy kis igazítást azonban kérek: a gyűrűt végleg add nekem. Egyrészt öt hónapig hitegettek azzal, hogy megkapom, le is mérték hozzá az ujjamat, másrészt a gyűrű alapításakor azt fektették le az Alapító Atyák, hogy annak jár a Karinthy-gyűrű, aki a Rádiókabaré műsorában jól teljesít. Én az utóbbi négy évben szorgalmasan, tisztességesen és precízen dolgoztam a Rádiókabaréban. Ja, és folyamatosan. Veled ott – sajnálatomra – nem találkoztam”

– sajnálkozott Galla.

„De Andriskám, mi tehetségesek vagyunk! Mi, mind a ketten! Te meg én! Boruljunk egymás nyakába, és szépen add ide a Karinthy-gyűrűmet!” – zárta a humorista a levelét.

Holló-mese: Laár András kapta az idei Karinthy-gyűrűt

A szórakoztató műsorokban nyújtott kiemelkedő előadói tevékenységért járó elismerést 1975 óta a humor legméltóbb képviselői kapják.