Egy, a Washingtoni Egyetemen végzett kutatás, melyet az angol The Lanclet folyóiratban jelentettek meg, arra jutott, hogy Izraelben halnak meg a legkevesebben a helytelen táplálkozás miatt.
A kutatás 15 étkezési tényezőt vizsgált 1990 és 2017 között, összesen 195 országban.
A felmérést jegyző Dr. Cristopher Murray szerint
„a kutatás bizonyítja, hogy a helytelen táplálkozás több halálozásért felel, mint bármilyen más dolog a világon… Kutatásunk arra enged következtetni, hogy a nátrium nagy mértékű fogyasztása, illetve az egészséges ételek, vagyis a gabonafélék, gyümölcsök, magok és zöldségek nem megfelelő bevitele egyike lehet a legnagyobb veszélyt jelentő táplálkozási szokásoknak”.
A kutatás arra jutott, hogy a legkevesebb táplálkozással kapcsolatos halálesetet Izraelben jegyezték fel (89 haláleset 100 ezer főre), a zsidó államot pedig Franciaország, Spanyolország, Japán és Andorra követi.
A sor végén Üzbegisztán, Afganisztán, a Marshall-szigetek, Pápua Új-Guinea és Vanuatu kullognak.