„Éljen Palesztina” – gyermekei szeme láttára gyilkoltak meg egy svájci édesanyát

Az algériai férfi a gyermekei szeme láttára vágta el a svájci turista torkát, miközben azt kiabálta, hogy „Éljen Palesztina”. Figyelem, felkavaró tartalom!

Egy svájci turistát gyilkolt meg egy férfi október elején az algériai Djanet egyik kávézója előtt, aki „Allahu Akbar”-t és „Éljen soká Palesztina” kiáltást hallatott. 

A támadó az RTS szerint elvágta a nő torkát, aki nem halt meg azonnal.

A svájci nő nem élte túl a sérüléseket, amelyeket a támadás során szerzett, amely három gyermeke szeme láttára történt – írja a Daily Mail. A nő október 11-én halt meg.

A támadó elmenekült a támadás helyszínéről, ezért az algériai hatóságok jelentős hajtóvadászatot indítottak a felkutatására, helikopterekkel és körözési plakátokkal is riasztották a helyi lakosokat. 

Ultraortodox zsidóra támadtak Svájcban

Davos városában két közel-keleti származású fiatal támadt rá egy turistára.

A támadót több napos keresés után sikerült elfogni. Az RTS szerint egy második férfit is letartóztattak a hatóságok.

A nő meggyilkolása után az algériai férfi állítólag megpróbált megtámadni egy másik turistacsoportot, de kísérletét meghiúsították. A turistákat később arra utasították, hogy térjenek vissza a szállodai szobájukba – írja az RTS.

Svájc külügyminisztériuma kedden közölte az AP-vel, hogy kapcsolatban állt az algériai hatóságokkal egy meg nem nevezett svájci állampolgár október 11-i „erőszakos halála” miatt.

A három gyermek és a családot kísérő barát azóta visszatért Svájcba.

Az RTS bírálta a hatóságokat a támadásról való hallgatásuk miatt, megjegyezve, hogy a Libération című francia újság hozta nyilvánosságra a történetet.

Algéria szerint a „cionista lobbi” összeesküdött a botrányhős bokszolójuk ellen

Az algériai olimpiai bizottság igazgatója azt állította, hogy Imane Khelifet „sötét erők” támadják.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem jelenítünk meg hirdetéseket.