100 ezer dollárért vesz golyóálló mellényeket Izraelnek a világhírű bokszoló

Floyd Mayweather ökölvívó világbajnok 100 ezer dollárt adományoz az izraeli United Hatzalahnak, hogy a szervezet 100 golyóálló mellényt vásárolhasson az önkéntesek biztonsága érdekében az Izrael és a Hamász között zajló háború közepette.

Eli Beer, a United Hatzalah elnöke és alapítója a bejelentést a színpadon tette az „Együtt az életért” szukkoti koncerten, amelyet a szervezet hétfő este tartott Jeruzsálemben. Beer az eseményen egy képernyőn megjelenítette Mayweather által küldött szöveges üzenetet, amelyben megosztotta az adományozásra vonatkozó szándékát. Az üzenetben Mayweather azt írta: „90 másodperc egy másik rászoruló ember megmentésére majdnem annyi idő, amennyi idő alatt győzni tudok a ringben. Eli, szeretem a munkát, amit te és a Hatzallah [sic] végzel, és nagyszerű volt meglátogatni téged Izraelben. Hamarosan visszatérek.”

A United Hatzalah a honlapja szerint Izrael-szerte átlagosan három perc vagy annál rövidebb idő alatt, gyakran 90 másodpercnél rövidebb idő alatt nyújt sürgősségi orvosi ellátást.

Mayweather az elsők között volt Izraelen kívül, akik a Hamász 2023. október 7-én Dél-Izraelben elkövetett halálos mészárlását követően adományokat biztosítottak az országnak. Nem sokkal a támadás után a 15-szörös bokszbajnok magánrepülőgépét Izraelbe küldte, hogy orvosi felszerelést, élelmiszert és más tárgyakat szállítson, köztük golyóálló mellényeket az Izraeli Védelmi Erők katonáinak.

Száz gyűrűt ajándékozott házasodni készülő katonáknak egy gyászoló izraeli apa

A gyűrűk értéke egyenként 5-8000 sékel (480 ezer és 750 ezer Ft) között mozog.

Márciusban ellátogatott a United Hatzalah jeruzsálemi központjába, ahol találkozott és beszélt a United Hatzalah önkénteseivel, és többet megtudott a szervezet életmentő munkájáról. Elfújta a gyertyákat a United Hatzalah önkéntese, Dolev Jehud 36. születésnapja tiszteletére készített születésnapi tortán. A 35 éves férfi, aki önkéntes mentőorvosként dolgozott a United Hatzalahnál, október 7-én ment életet menteni, és kezdetben azt hitték, hogy a Hamász terroristái túszul ejtették.

„Tudom, mit jelent apának lenni; nagy rajongója vagyok drága édesapámnak, és minden nap imádkozom a béke eljöttéért és azért, hogy Dolev visszatérjen drága gyermekeihez” – mondta Mayweather.

Júniusban Jehudot halottnak nyilvánították, miután Izraelben azonosították a holttestét.

Szintén márciusi izraeli útja során Mayweather meglátogatta a Magen David Adom vérbankot Ramlában, és felavatta az MDA orvosi kerékpárokból álló flottáját, amelyet „Floyd flottának” neveztek el.

Ezt a cikket szerkesztőségünk az ünnep előtt készítette, és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Óriási lett a kereslet a Dávid-csillagos nyakláncok iránt

Egy izraeli ékszerész szerint az október 7-i támadás után a szekuláris izraeliek elkezdték újradefiniálni a zsidóságukat.