Teljes holtverseny: Hét csatatér államban fog eldőlni az amerikai elnökválasztás

A WaPo felmérése szerint a jelöltek néhány százalékponton belül vannak, míg más közvélemény-kutatások szerint az alelnök országos előnye megmaradt. A csatatérállamokban fog eldőlni a verseny.

Kamala Harris amerikai alelnök és Donald Trump volt elnök hét csatatérállamban továbbra is szoros versenyben áll egymással, alig több mint két héttel a november 5-i amerikai elnökválasztás előtt – derült ki a Washington Post/Schar School közvélemény-kutatásából.

A demokrata Harris a valószínű szavazók körében Georgiában 51 százalékon áll, Trump 47 százalékával szemben, míg Trump Arizonában 49 százalékon, Harris 46 százaléka ellenében. Mindkét eredmény a plusz-mínusz 4,5 százalékpontos hibahatáron belül maradt a felmérésben, amelyben 5016 regisztrált szavazót kérdeztek meg szeptember 30. és október 15. között.

Harris előnyét mutatta ki a felmérés Pennsylvaniában, Michiganben és Wisconsinban is.

Trump Észak-Karolinában vezet, Nevadában pedig 48 százalékos döntetlenre áll Harrisszel a felmérés szerint. 

A Post és a George Mason Univeristy’s Schar School of Policy and Government hétfői eredményei egybecsengenek más közelmúltbeli felmérésekkel, amelyek szerint a november 5-i választás napja előtt a hét csatatérállamban fej-fej mellett áll a verseny, még akkor is, ha egyes felmérések szerint Harris országosan előnyben van.

Összességében a valószínű szavazók 49 százaléka mondta, hogy Harrist támogatja, és 48 százalék Trumpot – derült ki a Post felméréséből. 

A regisztrált szavazók körében a Reuters/Ipsos múlt heti közvélemény-kutatása szerint Harris stabil, minimális előnnyel vezet Trump előtt.

A novemberi verseny győztesét azonban az elektori kollégium államonkénti eredményei fogják meghatározni. A hét csatatérállam valószínűleg döntő lesz, a valószínű szavazóik körében végzett felmérések egyelőre a verseny állásáról adnak képet.

Felemelő gesztus: A lubavicsi Rebbe sírjánál imádkozott Trump október 7-én

A 20. század egyik legmeghatározóbb zsidó vezetőjének sírjánál imádkozott a republikánus elnökjelölt.

Az amerikai zsidók elfordulnak a demokratáktól

Kamala Harris kaphatja az utóbbi évtizedek legkevesebb zsidó szavazatát a demokrata elnökjelöltek közül.