Szukkát épített a Chábád a USS Abraham Lincoln repülőgép-hordozón

A lépést Yehoshua Rubin tábori rabbi kezdeményezte, aki egyben a Chábád képviselője is. 

Szukkát építettek a USS Abraham Lincoln repülőgép-hordozó fedélzetén – jelentette be a Chábád egy keddi bejegyzésben az X/Twitteren, a zsidó ünnep, a szukkot kezdete előtt.

„Miközben a USS Abraham Lincoln repülőgép-hordozó folytatja küldetését az Arab-tengeren Izrael védelmében és az iráni agresszió elrettentése érdekében, a hajó fedélzetén lesz egy szimbóluma az Örökkévaló védelmének is”

– írta a Chábád. 

Chabad Lubavitch HQ on X (formerly Twitter): „As the aircraft carrier USS Abraham Lincoln continues its mission in the Arabian Sea defending Israel and deterring Iranian aggression, it will have a symbol of G-d’s protection aboard ship as well. Chabad-Lubavitch representative and chaplain Lieutenant Yehoshua Rubin, who is… pic.twitter.com/rA6RPfxVBP / X”

As the aircraft carrier USS Abraham Lincoln continues its mission in the Arabian Sea defending Israel and deterring Iranian aggression, it will have a symbol of G-d’s protection aboard ship as well. Chabad-Lubavitch representative and chaplain Lieutenant Yehoshua Rubin, who is… pic.twitter.com/rA6RPfxVBP

A Chábád kifejtette, hogy a lépést Yehoshua Rubin tábor rabbi kezdeményezte, aki egyben a Chábád képviselője is. 

A Chábád megjegyezte, hogy az építményt a hajó fedélzetén építették, ahol az ég felé nyitott lehet, így teljesítve szukkával kapcsolatos egyik követelményt.

Miután megtalálták a szukka helyét, „formanyomtatványokat kellett kitölteni és engedélyeket beszerezni, de minden összejött az ünnep idejére” – jegyezte meg a Chábád, hozzátéve, hogy Rubin „a luláv és az etrog készletét Bahreinből” szállították a Lincolnra.

A Pentagon még augusztusban közölte, hogy a repülőgép-hordozót a Közel-Keletre vezénylik a térségben Iránnal fennálló feszültségek közepette. 

Ezt a cikket szerkesztőségünk az ünnep előtt készítette, és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Húsz év után először épült szukkoti sátor Gázában

Ez az első gázai szukka a nyolcezer zsidó lakos kitelepítésével járó, 2005-ös kivonulás óta.

Mit kell tudni a szukkotról?

Ma este keződik a szukkot, amely egyike a három zarándok ünnepnek, melyen a Szentély idejében a zsidó nép Jeruzsálembe látogatott.