Csúnyán összetört az egyik szaúdi herceg 100 millió dolláros szuperjachtja

A jacht egykor Donald Trump tulajdonában volt és egy James Bond-filmben is szerepelt.

Egy 91 millió dolláros szuperjacht, amelyet egy Bond-filmben használtak, és amely egykor Donald Trump tulajdonában volt – aki Trump hercegnőnek nevezte el -, megrongálódott, amikor egy tunéziai dokk oldalának ütközött.

A luxushajó, amely jelenleg Al-Waleed bin Talal szaúdi herceg tulajdonában van, a pénteki baleset során nekiment a tunéziai Bizerte kikötő egyik dokkjának.

A Kingdom 5-KR „nem tudott időben megállni, és a jobb oldali oldalon a hullámtörőnek csapódott” – nyilatkozta egy szemtanú a The Yacht Reportnak.

Az ütközés jelentős károkat okozott a hajó alján, illetve a hajótestben.

SuperYacht Times on X (formerly Twitter): „💥 86m Benetti superyacht Kingdom 5KR crashes into quay in Bizerte, TunisiaAccording to images shared on social media on 11 October, the yacht suffered significant damage, allegedly caused by a loss of control of the superyacht. 👀 Find out more here: https://t.co/qJ06fXDTBh pic.twitter.com/qSKNavi7Vd / X”

💥 86m Benetti superyacht Kingdom 5KR crashes into quay in Bizerte, TunisiaAccording to images shared on social media on 11 October, the yacht suffered significant damage, allegedly caused by a loss of control of the superyacht. 👀 Find out more here: https://t.co/qJ06fXDTBh pic.twitter.com/qSKNavi7Vd

A hajót 1980-ban építették 100 millió dollárért a szaúdi milliárdos és fegyverkereskedő Adnan Khashoggi kérésére, aki a hajót Nabilának nevezte el – írja a Yacht Report.

Később a hajó a brunei szultáné volt, majd Trumpé, aki 1988-ban Trump hercegnőnek nevezte el.

Az óriáshajó szerepelt az 1983-as „Soha ne mondd, hogy soha” című James Bond-filmben is, mint a főgonosz Maximillian Largo főhadiszállása.

A szuperjacht 22 vendég és 31 fős személyzet befogadására alkalmas. Van rajta 11 kabin, hat óriási hűtőszekrény, öt fedélzet, egy hatalmas medence, egy mozi, egy fodrászat és egy kórház – műtővel kiegészítve.

A hajó 20 csomós maximális sebességgel képes haladni, saját diszkóval és könyvtárral is rendelkezik.

Jelenleg is folyik a vizsgálat, hogy kiderítsék, mi okozta az incidenst.

Ezt a cikket szerkesztőségünk az ünnep előtt készítette, és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Szaúdi koronaherceg: Nem érdekel a kétállami megoldás

Karnyújtásnyira lehet az Izrael és Szaúd-Arábia közti béke?

A szaúdi koronaherceg attól tart, hogy Izrael miatt fogják megölni

Mohammed bin Szalmán szerint az életébe kerülhet az Izraellel való normalizáció. Mutatjuk a részleteket!