Elképesztő videó: Hamász-párti demonstráción rakott tfilint egy tüntető

Közismert tény, hogy a lubavicsi hászidok minden alkalmat megragadnak, hogy tfilint tegyenek minden erre kapható zsidó férfira, hiszen ez a fontos tórai parancsolat mély összeköttetést biztosít az Örökkévalóval.

Láttunk már fotókat tfilinben imádkozó télapóról, barna csuhás szerzetesről vagy szivárványszín hajú punkról. A külső nem számít, a zsidó lélek a fontos. A múlt héten újabb váratlan kuncsaftot találtak a Chábád képviselői, méghozzá egy Hamász-párti demonstráción – írja az Anash.

Az Egyesült Államokban egymást érik az arab terrort életető és Izrael eltörlését követelő, gyakran erőszakos tüntetések, melyeken sajnálatos módon rendre feltűnnek különböző radikális baloldali zsidó szervezetek tagjai is.

Éppen ez a tény ösztönzött egy csapat lubavicsi jesivahallgatót arra, hogy megpróbáljon ezen eltévelyedett zsidók közelébe kerülni és a tfilin segítségével fellobbantani bennük a zsidóság szikráját.

A lelkes fiataloknak nem kellett sokáig keresgélniük. A tömegben szembekerültek egy arab kefijét és kipát egyszerre viselő férfival, aki büszkén hirdette, hogy zsidó származása ellenére a terroristákat támogatja. Amikor felkínálták neki a micvát, az illető igent mondott, bár arról nem mondott le, hogy a felvonulókkal tartson, így menet közben tett tfilint, miközben a jesivahallgatók hátrafelé haladtak, hogy ne essenek ki a felvonulás üteméből.

Az esetről készült videó rengeteg emberhez elért és sokak csodálatát váltotta ki, amiért ez a néhány lelkes fiatal a leglehetetlenebb körülmények között sem mondott le Isten nevének megszenteléséről.

Ez a cikk a Zsido.com oldalán jelent meg eredetileg.

Köves Slomó: A vallás szerepe fel fog értékelődni

Gerő Márton készített interjút Köves Slomó vezető rabbival a „Zsidó diaszpóra háború idején” című kutatás keretében. 

Megtalálták Izraelben egy magyar származású Irgun-harcos tfilinjét

A Kisvárdán született Grüner Bélát 1947-ben végezték ki a brit csapatok.