85 amerikai tábornok és admirális állt ki Izrael mellett

A Hamász október 7-i dél-izraeli terrortámadásának egyéves évfordulóján 85 nyugalmazott amerikai tábornok és admirális írta levelében, amelyet az Amerikai Zsidó Nemzetbiztonsági Intézet adott ki, hogy „nem szabad, hogy a két ország között megosztás legyen”.

„Az Egyesült Államoknak teljes mértékben ki kell állnia Izrael mellett, beleértve annak gyors ellátását a kritikus fontosságú fegyverekkel, amelyekre szüksége van az iráni tengely elleni közös harchoz” 

– írták a nyugalmazott katonai vezetők.

„Ma, egy évvel a Hamász Izrael elleni barbár támadása után, Izrael mellett emlékezünk és gyászolunk. Ugyanakkor, mint nyugalmazott amerikai katonai vezetők, akik szemtanúi vagyunk azoknak a fenyegetéseknek, amelyekkel Izraelnek még mindig szembe kell néznie az iráni terrorhálózat részéről – a Hezbollah, a húszik és maga Irán részéről -, arra is sürgetjük az Egyesült Államokat, hogy vonja le az elmúlt év alapvető tanulságát” – írták a nyugalmazott vezetők – 

»azt a döntő fontosságú szükségszerűséget, hogy teljes mértékben támogassa Izraelt nemcsak önmaga védelmében, hanem közös ellenfeleink legyőzésében is«.

„Az iráni tengely által egy évvel ezelőtt indított háború nem csak Izrael ellen irányul, és nem is csak a Közel-Keleten zajlik” – szögezték le. „Október 7-e nem egy elszigetelt incidens, hanem egy sokkal nagyobb globális civilizációs harc egyik frontja”.

„Addig nem lehet tűzszünet, amíg Izrael hadműveleteinek nem sikerül megteremteni a szükséges feltételeket ahhoz, hogy polgárai visszatérhessenek otthonaikba, hogy békében és biztonságban élhessenek” – tették hozzá. „Ugyanígy az Egyesült Államoknak is fel kell fegyvereznie és támogatnia kell Izraelt, amikor az reagál Irán legújabb, ellene irányuló támadására.”

Újra munkába állt a “halál kereskedője”, Izrael ellenségeinek ad el fegyvereket

Viktor Bout, a hírhedt orosz fegyverkereskedő, ismét belevetette magát a fegyverüzletbe.

Késik az amerikai bombák, Apache-helikopterek és buldózerek izraeli szállítása

Republikánus szenátorok szerint Bidenék izraeli életeket kockáztatnak a fegyverszállítások késleltetésével.