Köves Slomó a Sorsok Házáról: Bízunk benne, hogy lesz megoldás

Egy friss kormányhatározat értelmében – amit Orbán Viktor miniszterelnök írt alá, számos nagy projekt, beruházás esetében vonja meg a kormány a többletforrást, állítja le, vagy csökkenti a finanszírozást.

A Kormány visszavonta a Sorsok Háza megnyitásához szükséges intézkedésekről szóló korábbi kormányhatározatot is. Az Egyenes Beszéd vendége volt Köves Slomó,  az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija.

A vezető rabbi szerint a kiállítás tervei kapcsán a zsidó szervezetek között nincs vita, azok három éve készen vannak, és elérhetőek a holokausztmuzeum.hu-oldalán.

Az adásban Köves rabbi elmondta, hogy a kormányhatározat visszavonása ellenére a Sorsok Háza projektnek „előbb-utóbb meg kell valósulnia, mert ott van egy épület, egy hatalmas Dávid-csillaggal, és van egy olyan ügy, ami persze, most ahogy haladnak az évek, és egyre kevesebb túlélő van, egyre kisebb politikai súllyal van jelentősége” – mondta.

„De azért a társadalom lelkében ez ott van, ez egy olyan seb, amit valamikor, egyszer, be kell gyógyítani.

Ez a begyógyítás nem nagyon tud másképp működni, minthogyha valami olyan léptékű intézmény jön létre, mint amilyen a Sorsok Háza lehetett volna”

– tette hozzá a rabbi, aki tisztázta, hogy az épületet az EMIH soha nem kapta tulajdonba, az továbbra is a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) birtokában van.

A teljes adás itt tekinthető meg:

Elkaszálta a kormány a Sorsok Háza projektet

Egy friss kormányhatározat értelmében – amit Orbán Viktor miniszterelnök írt alá, számos nagy projekt, beruházás esetében vonja meg a kormány a többletforrást, állítja le, vagy csökkenti a finanszírozást. A Kormány visszavonja a Sorsok Háza megnyitásához szükséges intézkedésekről szóló korábbi kormányhatározatot is. Az Egyenes Beszéd vendége Köves Slomó főrabbi, Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség.

Jön a Micva Mobil: négy keréken guruló zsinagógát avatnak Magyarországon

A mozgó Chábád-központnak minősülő micva-tankok, mára számos országban elérhetőek.

Új közösségi teret kapott a harmadik legnépesebb hazai zsidó közösség

Megnyílt a miskolci Zsidóház.