Megáll az ész: Az ENSZ tanára volt a Libanonban likvidált Hamász-vezető

Fateh Sherif Abu el-Amin az UNRWA egyik iskolájának igazgatója volt, és a menekültügyi ügynökség libanoni tanári szakszervezetét vezette, 65 iskola 39 ezer diákját felügyelte.

A hétfőn Libanonban, egy izraeli légicsapás során megölt Hamász-vezető az UNRWA, a Palesztin Menekülteket Segélyező és Munkaközvetítő Hivatala, a palesztin terrorizmushoz ezer szállal kötődő ENSZ-ügynökség alkalmazottja volt  – írja a jns.org.

Az U.N. Watch nevű civil szervezet az év elején mutatta be Fateh Sherif Abu el-Amin és az UNRWA kapcsolatát, többek között azt, hogy az UNRWA által működtetett Deir Yassin középiskola igazgatója El-Bussban, valamint az UNRWA libanoni tanári szakszervezetének vezetője volt, aki 65 iskola 39 000 diákját felügyelte.

Nem engedték be Gázába az ENSZ palesztinokat segélyező szervezetének vezetőjét

Izrael példátlan lépésre szánta el magát a terroristákat alkalmazó nemzetközi ügynökség vezetőjével szemben.

Az UNRWA szerint Abu el-Amint márciusban három hónapra felfüggesztették állásából, mivel megsértette a szervezet szabályait, valamint politikai tevékenysége miatt vizsgálatot indítottak ellene.

A felfüggesztést követően tucatnyian tüntettek az UNRWA bejrúti irodái előtt.

Az U.N. Watch júniusban, a holland parlament előtt tartott előadásában bírálta az UNRWA-t, amiért nem bocsátotta el Abu el-Amint. Az NGO megjegyezte, hogy Abu el-Amin nyíltan dicsérte a Hamász terrorista tevékenységét, beleértve az október 7-i mészárlást, és a támadás napján azt írta a Facebookon, hogy „Isten a legnagyobb, Isten a legnagyobb”.

Ezt a cikket szerkesztőségünk az ünnep előtt készítette, és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Felfüggesztették a Hamászt „iszlamista halálszektának” nevező angol képviselőt

Ian Austin brit felsőházi képviselő később törölte a posztját.