Már a Palesztin Hatóság területén is lőttek a katari propagandatévének

Az izraeli hadsereg szombaton, legalább 45 napra bezáratta az Al Jazeera hírtelevízió szamáriai (ciszjordániai), Ramallahban található stúdióját vélhetően nemzetbiztonsági okokból. A katari propagandatévé tevékenységét Izrael területén már korábban betiltották.

Miután Izrael terrorellenes háborújáról teljesen egyoldalúan, a tények figyelmen kívül hagyása mellett, az október 7-i eseményeket követően a zsidó államot agresszorként beállítva tudósított az eseményekről, az izraeli vezetés még májusban betiltotta az Al Jazeera katari propagandatelevízió működését Izraelben. Most elérkezett az idő, hogy a Palesztin Hatóság által vezetett szamáriai területeken (Ciszjordániában) is hasonló lépést tegyen, ugyanis a hírtévé működése veszélyezteti a nemzetbiztonságot.

Az Al Jazeera élőben közvetített felvételeket arról, amint az izraeli csapatok bementek a csatorna irodájába, és átadják a katonai bezárási parancsot az Al Jazeera TV egyik munkatársának, mielőtt az adást megszakították volna.

A Palesztin Újságírók Szervezete közleményben ítélte el az izraeli lépést, azt állítva, hogy

„ez az önkényes katonai döntés újabb jogsértésnek minősül az újságírói és médiamunkások ellen, amelyek leleplezik a megszállásnak a palesztin nép ellen elkövetett bűncselekményeit”.

قناة الجزيرة on X (formerly Twitter): „لحظة اقتحام قوات الاحتلال الإسرائيلي مكتب قناة #الجزيرة برام الله مع أمر عسكري بغلقه 45 يوما#حرب_غزة #الأخبار pic.twitter.com/EKdkgCRSCT / X”

لحظة اقتحام قوات الاحتلال الإسرائيلي مكتب قناة #الجزيرة برام الله مع أمر عسكري بغلقه 45 يوما#حرب_غزة #الأخبار pic.twitter.com/EKdkgCRSCT

Mint arról lapunk is beszámolt, számos esetben kiderült, hogy az Al Jazeera „békés” tudosítói, kihasználva újságírói privilégiumaikat Gázában, segítették a Hamász palesztin terrorszervezetet. Az izraeli hadsereg mentőakciójában júniusban Gázából kihozott egyik túszt, Noa Argamani például az Al Jazeerának dolgozó egyik „civil” palesztin újságíró tartotta fogva saját házában.

Az Al Jazeera riporterének lakásában tartották fogva az egyik izraeli túszt

A Palestinian Chronicle is megerősítette, hogy Aljamal egyike volt azoknak a gázaiaknak, akiket megöltek a mentőakció során.