Gyász: Hősi halált halt az első izraeli katonanő Gázában

Az IDF szerdán jelentette be, hogy négy izraeli katona meghalt, és többen megsérültek a Gázai övezet déli részén egy nappal korábban vívott harcok során.

A hősi halált halt katonák névsora:

  • Daniel Mimon Toaff százados, 23 éves, a Givati-dandár Shaked zászlóaljának századparancsnok-helyettese, Moreshetből.
  • Agam Naim törzsőrmester, 20 éves, a 401. páncélosdandár 52. zászlóaljának mentőápolója, Mishmarotból.
  • Amit Bakri törzsőrmester, 21 éves, a Givati ​​Brigád Shaked zászlóaljának tagja, Josivia-ból.
  • Dotan Simon törzsőrmester, 21 éves, a Givati ​​Brigád Shaked zászlóaljának tagja, Elazarból.

Halálukkal 348-ra nőtt a Hamász elleni szárazföldi offenzívában és az övezet határa mentén végzett katonai műveletekben elesett izraeli katonák száma. 

Több tucat női katona halt meg a Hamász október 7-i terrortámadása során, de Naim volt az első női katona, akit az IDF Hamász elleni szárazföldi offenzívája során öltek meg a Gázai övezetben.

Brit őrnagy: Izrael többet tesz Gázában, mint amit a nemzetközi jog megkövetel

„Ahhoz, hogy teljesen megértsük, mi történik a föld felett, a föld alá kell nézni” – mondja a nemrég Izraelben járó Andrew Fox.

Az IDF első vizsgálata szerint a négy katona azután veszítette életét, miután behatoltak egy Hamász által aláaknázott épületbe Rafah Tel-Szultan negyedében.

Ugyanebben az incidensben a Shaked zászlóalj egyik tisztje és két katonája súlyosan, a zászlóalj két katonája pedig közepesen megsebesült – közölte a hadsereg.

Egy külön incidensben kedden a Givati-dandár felderítő egységének egyik tisztje súlyosan megsérült a rafahi RPG-tűzben – tette hozzá az IDF.

Az IDF tisztségviselői szerint a Hamász terroristái rengeteg otthont aknásítottak el Rafahban, és alagutakban várták az izraeli csapatok érkezését.

A múlt héten az IDF kijelentette, hogy a Hamász Rafah-dandárja vereséget szenvedett, miután legalább 2308 harcosa meghalt, és több mint 13 kilométernyi alagutat semmisítettek meg. Katonai tisztviselők arra figyelmeztettek, hogy még a Hamász egységének felszámolása után is valószínűleg megmaradtak a terroristák kisebb sejtjei, amelyek továbbra is támadásokat próbálnak végrehajtani.

Akik szembeszálltak a gonosszal: Három hősi halált halt izraeli nő története

Bar Zohar százados, Adar Ben Simon hadnagy és Ravit Aszajag őrmester mindhárman rendkívüli bátorságról tettek tanúbizonyságot a haláluk előtt. Emlékükből fakadjon áldás!