Mecsetek, iskolák és ENSZ-épületek tövéből rakétázta Izraelt a Hezbollah

A legutóbbi Hezbollah-támadás több száz kilövőhelye mecsetek, iskolák, benzinkutak és ENSZ-épületek közelében helyezkedett el.

A Hezbollah vasárnap kora este Izraelre kilőtt több száz rakétájának és drónjának csaknem mindegyikét Libanon civil területein, mecsetek, iskolák, benzinkutak és ENSZ-épületek közeléből indították – közölte hétfő este az izraeli hadsereg.

Az izraeli területre átjutott 230 rakéta és 20 drón 90 százaléka „polgári terület szívéből indult” – közölte a hadsereg. Az IDF által bemutatott képek tanúsága szerint a dél-libanoni rakétakilövők helyei mindössze 150 méterre voltak egy iskolától és 160 méterre egy mecsettől Tallouseh faluban, egy pedig 525 méterre az ENSZ épületétől Hanniyeh körzetében.

„A Hezbollah terrorszervezet a civil lakosság közelében helyezi el terrorista infrastruktúráját, és libanoni civileket használ emberi pajzsként” – közölte az IDF.

Az izraeli légierő több ezer kilövőállást és több mint 6000 rakétát és drónt semmisített meg a megelőző csapásban, amely megakadályozta az iráni terror libanoni megbízottjának sokkal nagyobb támadását.

A Hezbollah dróntámadására hétfőn kora reggel került sor, miután Izrael csapássorozatot hajtott végre Dél-Libanonban, köztük egyet, amely a Hamász egyik parancsnokát vette célba Szidon térségében. A libanoni média arról számolt be, hogy a célpont Nidal Hleihel volt, aki súlyosan megsérült, amikor két rakéta csapódott be az autójába, épp amikor elhagyta a házát, és a járműve felé tartott.

Hezbollah Fried Chicken: A libanoni terroristákon röhög az egész arab világ

Özönlenek a mémek a libanoni terrorszervezet Izrael elleni sikertelen támadása után.