Érkezik a „Vörös Hajnal” és az „Október 7.” – Filmre viszik a Hamász mészárlását

Az izraeli Yes Studios stúdió a Fox-szal közösen készít “Egy nap októberben” címmel drámasorozatot az október 7-i borzalmakról. A Fauda alkotói pedig játékfilmet készítenek a terrortámadás napjáról. 

Az izraeli Yes Studios és a Fox Entertainment Studios együttműködésben drámasorozatot készít az október 7-i támadásokról közeledve a Hamász vezette mészárlás évfordulójához – írta meg a Deadline szórakoztatóipari online hírportál.

A Yes és a Fox közösen gyártja az „Egy nap októberben” című négyrészes héber nyelvű sorozatot, amely az aznapi eseményeket személyes történeteken keresztül meséli el. A sorozat héber címe: „Shahar Adom” („Vörös Hajnal”).

Az Oded Davidoff és Daniel Finkelman által készített sorozatot Izraelben forgatják, és a szereplők között van Yuval Semo, Yael Abecassis és Naomi Levov.

A sorozat „az egyik legerősebb projekt, amit valaha láttam, nemhogy részt vettem volna benne” – mondta Fernando Szew, a Fox Entertainment Studios vezetője a Deadline-nak.

Hősi halált halt bajtársa mentette meg a Fauda sztárjának látását

Tisa beáv alkalmából a Fauda sztárja, Idan Amedi arra kérte az izraelieket, hogy törődjenek egymással, és kérdezzék meg, mit tehetnének még egymásért.

„Gyönyörűen felvett, mégis gyomorforgató történetek ezek a szörnyű körülmények közepette is a legjobb oldalukat mutató emberekről.

A sorozatban bemutatott túlélők lehetővé tették, hogy borzalmas élményeiket csodálatos tehetségek jelenítsék meg – a kamera előtt és mögött egyaránt -, ami arra készteti a nézőket, hogy átérezzék ők is az élet iránti mélységes szeretetüket

– mondta.

A filmet októberben mutatják be Izraelben, majd nemzetközi forgalmazásba kerül.

Avi Issacharoff és Lior Raz, a „Fauda” televíziós sorozat alkotói a Leviathan Productions-nal együtt készítik az „Október 7.” című játékfilmjüket, amely Noam Tibon hősies történetét dolgozza fel – számolt be a Deadline júniusban.

Tibon megmentette fiát, Amirt, a Haaretz újságíróját, Amir feleségét, Mirit, és lányaikat, a 3 éves Galiát és az 1 éves Carmelt a Hamász terroristáitól, akik megszállták otthonukat a Nahal Oz Kibbutzban.

Nyugdíjas izraeli tábornok ölte meg a fiát és unokáit fenyegető terroristákat

A 62 éves Noam Tibon egy izraeli csatornának mesélt a hősies mentőakcióról.