Trump üzent a zsidóknak: Az USA olyan, mint a holokauszt előtti Németország

A republikánusok elnökjelöltje azt is állította, hogy Kamala Harris azért dobta Josh Shapirót, mert zsidó.

Donald Trump republikánus elnökjelölt szombaton azt mondta, hogy az Egyesült Államokban élő zsidók a második világháború óta a legnagyobb fenyegetéssel néznek szembe.

„Ami történik Izraellel és a zsidókkal… soha nem volt veszélyesebb időszak a holokauszt óta Amerikában, ha az ember zsidó”

– mondta a volt elnök a Pennsylvania északkeleti részén található Wilkes-Barre-ban tartott gyűlésén.

Hasonló megjegyzéseket tett csütörtökön a „Fighting Antiszemitism” rendezvényen Miriam Adelsonnal a Trump National Golf Clubban a New Jersey állambeli Bedminsterben.

„Ami most történik, pontosan az, ami a holokauszt előtt is zajlott” 

– mondta.

A prominens zsidó támogatókat felvonultató New Jersey-i eseményre azon a napon került sor, amikor Trump kampánya egy csoportot alapított a zsidó szavazók megszólítására.

A volt elnök bejelentette a Jewish Voices for Trumpot, amelyet kampánya úgy jellemez, mint „véleményformálókból, üzletemberekből, korábbi tisztviselőkből, szerzőkből, influenszerekből és a zsidó közösség tagjaiból álló koalíció”.

A csoport küldetésnyilatkozata szerint a „radikális antiszemitizmus” ellen igyekszik fellépni.

Tömegesen fordulnak el a zsidó szavazók a demokratáktól, Trump egyre népszerűbb

A zsidó szavazók körében Donald Trump lehet a valaha volt legnépszerűbb republikánus elnökjelölt.

„Miközben a világ káoszba süllyedt Harrisék alatt, Trump elnök Ábrahám-egyezménye új lehetőséget nyitott a regionális stabilitás terén, nemcsak Izrael, hanem a világ számára is” – áll a közleményben.

A Wilkes-Barre-i gyűlésén Trump azzal is vádolta ellenfelét, hogy azért nem Pennsylvania kormányzóját, Josh Shapirót választotta alelnökjelöltjének, mert az zsidó, bár ezt a vádat Shapiro tagadta.

„Elutasították, mert zsidó” – mondta Trump.

„Más okok is közrejátszottak, de az elsődleges ok az volt, hogy zsidó.”

Trump a Casey Plaza Mohegan Arénában tartott közel kétórás kampányeseményén azt is elmondta, hogy „minden zsidó személynek, aki [Harrisra] vagy egy demokratára szavaz, meg kell vizsgáltatnia a fejét”.

A New Jersey-i eseményen Trump azt állította, hogy „ahelyett, hogy agresszívan szembeszállt volna a pártját mérgező antiszemitákkal, Kamala Harris a támogatásukért esedezett”.

Pennsylvania kritikus fontosságú csatatér állam, éles verseny folyik a 19 elektori kollégiumi szavazatának megszerzéséért. A New York Times/Siena és a Quinnipiac legutóbbi közvélemény-kutatása enyhe előnyt mutat Harris javára. 

Trump szerint agyvizsgálat kellene a demokratákra szavazó zsidóknak

A republikánus elnökjelölt szerint ugyanazok a demokraták dirigálnak Izraelnek, akik három éve elbukták Afganisztánt.