Iráni dezinformációt terjesztett a Jerusalem Post

Az iráni Moszad ügynökök lebuktatásáról közölt dezinformációt tartalmazó cikket az izraeli lap. 

A Biden-kormányzat kiszivárogtatta Teheránnak tíz, Iránban tevékenykedő Moszad-ügynök nevét „»jóhiszeműségből«, válaszul az amerikaiakkal való koordináció nélkül végrehajtott izraeli csapásokra” – írta meg a Jerusalem Post egy kuvaiti lap névtelen forrásaira hivatkozva, ami azonnal szkeptikus reakciókat váltott ki a szakértőkből.

„Az Al-Dzsarida egyik cikket köröket megy a sajtóban egy olyan történettel, amely amerikai tisztviselők titkos iráni útjáról szól, amit nem hiszek el” – írta Jason Brodsky, a United Against Nuclear Iran politikai igazgatója.

„Úgy gondolom, hogy a cikkben nyilatkozó iráni forrás állítása dezinformáció, amelynek célja, hogy növelje a polarizációt az Egyesült Államokban, valamint a szakadékot Izrael és az Egyesült Államok között.”

„Imádkozom, hogy ez nem igaz” – írta a cikk kapcsán Ted Cruz szenátor. „Ha Joe Biden és Kamala Harris valóban átadná az ajatollahnak a Moszad iráni beépített ügynökeinek nevét … az Izrael (és Amerika) elárulásának olyan szintje lenne, amit nehéz lenne felfogni”.

„Ez a Jerusalem Post-sztori – amelyen feltűnő módon nem szerepel riporterek neve – „egy meg nem nevezett forrásra támaszkodik az iráni Legfelsőbb Nemzetbiztonsági Tanácsban”, amelyet az Al-Dzsarida című kuvaiti újságnak nyilatkozott” – írta Yashar Ali újságíró.

„Annyira abszurd és felelőtlen, hogy ezt az ostobaságot közöljük, különösen a forrást és azt figyelembe véve, hogy érkezik. Természetes, hogy futótűzként terjed”.

Irán Kamalát támogatja: Titkos műveletekkel támadják Trump választási kampányát

Az amerikai hírszerzés értékelése szerint Moszkva és Teherán szembekerült egymással az amerikai elnökválasztás kapcsán.