Palesztin tüntető: A magyar nép is bűnrészes a „gázai népirtásban”

A Neokohn szerkesztője

Ha Abdullah és Hamász-apologéta társai ennyire utálják a Nyugatot, és vele együtt Magyarországot, akkor mi a fenét keresnek még itt? Vélemény.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, hiába tiltotta meg a magyar kormány a palesztinbarát/terrorpárti tüntetések szervezését Magyarországon, péntek délután mégis tartottak egyet a Szabadság téren.

A rendőrségi tiltást kicselező, „Őslakosok világnapja” elnevezésű demonstráció résztvevői szolidaritást vállaltak „minden őslakos közösséggel, akiknek el kell viselniük a gyarmatosítás, a kapitalizmus és a rendszerszintű elnyomás hatásait.” A 4 + 1 pontból álló felhívás első pontjában pedig „a palesztin népirtás végét” követelték.

Az elhangzott beszédekben a legkülönbözőfélébb „elnyomott” társadalmi csoportok képviselői szólaltak fel a gázai „népirtás” ellen, két beszéd között – és közben – pedig csak úgy zúgott a „Free, Free Palestine”, egy vélhetően palesztin származású nő vezetésével, aki még a Budapest Pride-on nyilatkozta azt, hogy

a Hamász nem akarja elpusztítani a zsidó államot, hanem csak „le akarja állítani a népirtást”.

Azt is elmondta akkor, hogy a terroristák részéről csak azért történtek emberrablások Izrael területén, mert „Izrael nem hallgatott a Hamászra”, a túszok pedig az elrablásuk után „a legjobb, ötcsillagos hotel szintű ellátást kapták.”

A pénteki tüntetés egyik felszólalója, egy bizonyos „Abdullah Gázából”, azzal kezdte a beszédét, hogy „a gázai népirtás már több mint 300 napja zajlik”, természetesen elhallgatva, hogy a háborút a Hamász terrorszervezet indította 1200 izraeli lemészárlásával, október 7-én.

Abdullah szerint Amerika és Európa az elnyomással szerezte hatalmát, és az ún. szabadság és demokrácia oszlopai nem többek, mint a „Hipokrácia Birodalma”, amely belülről rothad.

„Nem mi, Gáza és Palesztina gyermekei testesítjük meg a sötétséget. Mi az árnyak vagyunk, akik kísértik őket álmaikban”

– magyarázta Abdullah.

„A fehér tudatlanság nem a tudás hiánya, hanem egy tudatos döntés” – folytatta, azzal érvelve, hogy a „fehérek” (értsd: nyugatiak) tudatosan fordítanak hátat az „elnyomottaknak”.

Kicselezték a tiltást: Palesztinpárti mini-tüntetést tartottak Budapesten

„A tűzszünet kevés, vess véget a cionizmusnak”, „Elég a népirtásból”, „Queerek Palesztináért” – állt a tüntetők tábláin.

Az amerikai nagykövetség előtt tartott tüntetésen Abdullah Washingtonra csak úgy hivatkozott, mint az „Amerikai kib@szott Egyesült Államokra”, amely védelmezi „a népirtó Izraelt”.

„Ma itt állunk Budapesten. Egy városban, amely úgy döntött, hogy az elnyomó mellé áll.

A magyar népnek azt üzenem, hogy a hallgatásotok nem semlegesség, hanem cinkosság.

Ez a hallgatás tette lehetővé, hogy Auschwitz kemencéi égjenek. Nem hivatkozhattok tudatlanságra, nem hivatkozhattok ártatlanságra, a hallgatásotok egy döntés, egy választás,

hogy az elnyomás, a gyarmatosítás és a népirtás mellé álltok”

– mondta a szónok, hozzátéve, hogy az elnyomottak vissza fognak térni, és „a visszatérésünk olyan erőteljes, hogy az alapjaiban fogja megrengetni ezt a világot”.

Abdullah azzal a megállapítással zárta a beszédét, hogy a „jövő a miénk, Gáza a jövő”, továbbá, hogy „Gáza az inspirációnk, az iránytűnk, a vezérlő csillagunk, a reményünk”, majd megjegyezte, hogy Gáza mellett Európa és Amerika is „a szabadságért és dekolonizációért folytatott globális küzdelem” csataterei.

Világos beszéd, ezért csupán egy kérdésünk van az elhangzottak után:

ha Abdullah és Hamász-apologéta társai ennyire utálják a Nyugatot, és vele együtt Magyarországot, akkor mi a fenét keresnek még itt?

Budapest Pride-résztvevő: Az izraeli túszok ötcsillagos ellátást kaptak Gázában

Az egyik meginterjúvolt palesztinpárti nő szerint a Hamász „csak le akarja állítani a népirtást”. Videó.