Ritka fehér farkast láttak Izraelben

Egy fehér szőrű farkas mindig ritka látvány, különösen az izraeli Negev-sivatagban.

A fehér farkas legutóbbi dokumentálása a Negev régióban a Természetvédelmi és Parkügyi Hatóság által felállított egyik kamerának köszönhetően vált lehetővé. Ami még ennél is érdekesebb, hogy az állat nem albínó volt, mint sok más fehér szőrű farkas.

„Első pillantásra azt gondolnánk, hogy egy albínó farkasról van szó”

– mondta Dotan Rotem, a Természet- és Parkvédelmi Hatóság ökológusa.

A Negevben kiszúrt farkasnak azonban a jelek szerint egy másik betegség okozta a fehér színét, az úgynevezett leukizmus. Az albinizmushoz hasonlóan a leukizmus is a bőr, a szőr, a toll stb. fehér elszíneződését eredményezi. Az albínó állatok szeme azonban rózsaszínű, míg a leukizmusban szenvedő állatok szeme sötét marad.

Nem ez az első eset, hogy fehér farkasokat dokumentáltak Izraelben. 2012-ben az Evrona Természetvédelmi Területen láttak egy fehér farkast, 2015-ben pedig a Mishor Yamin fennsíkon láttak egy nőstény fehér farkast.

A Természetvédelmi és Parkügyi Hatóság inkább nem hozza nyilvánosságra a farkas felvételének pontos helyét, mert attól tart, hogy a kíváncsi civilek megzavarják a vadon élő állatokat.

Izrael globális turistaparadicsommá varázsolná a Negev-sivatagot

A régió turizmusának fellendülése milliós állami bevételeket hozhat, új munkahelyeket teremthet és segítheti az IDF azon terveit, hogy katonai bázisokat telepítsen át a térségbe.