Elszólás? Kamala Harris egyetérthetett egy Izraelt „népirtással” vádolóval

Kamala Harris amerikai alelnök, egyben demokrata elnökjelölt kampánykőrútja egyik állomásán nyilvánosan egyetértett egy tüntetővel, aki félbeszakította őt beszéde közben és „népirtással” vádolta Izraelt – számol be a The New York Post.

Az incidens múlt csütörtökön történt Harris, a Wisconsin-Milwaukee-i Egyetemen tartott kampánystopján. Egy Hamász-párti diák kezdett kiabálni Harrisszel annak beszéde közben, a szóváltásról videófelvétel készült.

„Annyira bízom bennetek” – mondta Harris közvetlenül azelőtt, hogy félbeszakították volna.

„És a népirtásban?” – zavarta meg a beszédet az egyik diák, aki hozzátette: ”Dollármilliárdok a népirtásra. Dollármilliárdok a népirtásra.”

A háttérben hallható, amint azt súgja a heccelőnek, hogy „kussolj”, aki folytatta a beszédet.

„Most is beszélek” – mondta Harris, mielőtt hozzátette: ”Tudom, miről beszél. Én a tűzszünetet támogatom. Azt akarom, hogy a háború véget érjen. És tiszteletben tartom a jogát, hogy beszéljen, de most én beszélek”.

„De mi van a népirtással? De mi van a népirtással?” – kiabálta a tüntető, aki a palesztinokat támogató fejkendőt, keffijét viselt.

Ezután kikísérték a teremből, miközben azt kiabálta: „19 000 gyerek halt meg, és önök nem nevezik ezt népirtásnak”.

Harris ezután úgy tűnt, hogy egyetértett a közbekiabálóval, és azt mondta a tömegnek, hogy a kérdés „valós”.

„Figyeljetek, amiről ő beszél, az valós. Nem ez az a téma, amit ma megvitatni jöttem, de ez valós, és tisztelem a véleményét” – mondta Harris, miután a heccelő távozott.

Shelley G on X (formerly Twitter): „🚨🚨🚨DISGUSTING: KAMALA AGREES WITH ANTISEMITE WHO SAYS ISRAEL IS COMMITTING GENOCIDE🚨🚨🚨’What he’s talking about, it’s real’At an event Thursday, Kamala agreed with an audience member who interrupted her to accuse Israel of committing „genocide.”https://t.co/fkdt6mnbv3 pic.twitter.com/zxxAIWVXcO / X”

🚨🚨🚨DISGUSTING: KAMALA AGREES WITH ANTISEMITE WHO SAYS ISRAEL IS COMMITTING GENOCIDE🚨🚨🚨’What he’s talking about, it’s real’At an event Thursday, Kamala agreed with an audience member who interrupted her to accuse Israel of committing „genocide.”https://t.co/fkdt6mnbv3 pic.twitter.com/zxxAIWVXcO

Az alelnök korábban soha nem utalt arra, hogy Izrael gázai terrorellenes háborúja népirtás volna

– jegyezte meg a The New York Post.

Harris kampánytisztviselője az eset után kénytelen volt tisztázni az elnökjelölt álláspontját, mondván:

„Ez nem a Biden-Harris-kormányzat vagy az alelnök álláspontja”.

Harris rendszeresen foglalkozott Izrael-ellenes heccelőkkela kampánygyűlésein. Augusztusban az alelnök palesztinbarát arab tüntetőket osztott ki, akik megpróbálták félbeszakítani egy detroiti nagygyűlésen.

Trump: Az amerikai választások „Izrael történelmének legfontosabb napja”

„Nem fogom hagyni, hogy a zsidó államot pusztulással fenyegessék. Nem fogom megengedni a zsidó nép újabb holokausztját.”