„A túszokért cserébe megkíméljük az életed” – Netanjahu üzent a terroristáknak

A Neokohn szerkesztője

Fegyverletételre szólított fel az izraeli miniszterelnök, aki szerint Jahja Szinvár likvidálása a Hamász végének kezdetét jelenti.

„Azt, aki a holokauszt óta népünk történelmének legsúlyosabb mészárlását hajtotta végre, a tömeggyilkost, aki izraeliek ezreit gyilkolta meg, népünk százait rabolta el, ma hősies katonáink likvidálták” – mondta Netanjahu egy videós nyilatkozatban. 

„Ma, ahogy ígértük, elszámoltunk vele. Ma a gonosz súlyos csapást szenvedett, de küldetésünk még nem ért véget”.

A túszok családjaihoz fordulva Netanjahu közölte: „Ez egy fontos pillanat a háborúban. Teljes erővel folytatjuk, amíg minden szerettetek – a mi szeretteink – haza nem térnek. Ez a legfőbb kötelességünk. Ez az én legfőbb kötelességem”.

A gázai lakosoknak Netanjahu azt üzente: „Szinvár tönkretette az életeteket. Azt hazudta nektek, hogy ő egy oroszlán, de valójában egy sötét alagútban rejtőzött el, és akkor likvidálták, miközben pánikszerűen menekült katonáink elől. Megsemmisítése fontos mérföldkő a Hamász gonosz tengelyének bukásában”.

„A Hamász többé nem fogja uralni Gázát” – ígérte Netanjahu. 

„Ez a Hamász utáni nap kezdete, és ez egy lehetőség Önöknek, Gáza lakosainak, hogy végre megszabaduljanak zsarnokságtól”.

„A Hamász terroristáinak azt mondom: a vezetőitek menekülnek, és meg fogják őket semmisíteni” – folytatta a miniszterelnök, hozzátéve, hogy

akinél túszok vannak, az életben maradhat, ha leteszi a fegyvert és szabadon engedi foglyait.

„Ugyanakkor azt mondom: aki bántja a túszainkat, annak vére a fején” 

– jegyezte meg Netanjahu. „ El fogunk számolni vele.”

Netanjahu szerint a túszok kiszabadítása közelebb hozza a háború végét.

Az IDF is megerősítette a hírt: Jahja Szinvár halott!

Izrael szerint a likvidálás „lehetőséget teremt” a túszok azonnali kiszabadítására és a Hamász és az iráni ellenőrzés alól mentes Gáza megteremtésére.

A Közel-Kelet népéhez szólva Netanjahu azt mondta, hogy „nagy lehetőség van arra, hogy megállítsuk a gonosz tengelyét, és egy másik jövőt teremtsünk – a béke jövőjét, egy olyan jövőt, amelyben az egész régió virágzik”. Együtt félre tudjuk tolni az átkot és előbbre tudjuk hozni az áldást”.

„Gázában, Bejrútban, az egész térség utcáin a sötétség visszavonul és a fény felemelkedik” – magyarázta, majd felsorolta a Hamász és a Hezbollah likvidált vezetőit: 

„Deif, Haníje, Szinvár, Naszrallah, Mohsen, Akil és sok társuk nincs többé”.

Netanjahu szerint Szinvár megölése világossá tette az izraeli és külföldi kritikusok számára, hogy kormánya miért ragaszkodott a háború folytatásához – „miért ragaszkodtunk ahhoz, hogy minden nyomás ellenére belépjünk Rafahba, a Hamász megerősített erődítményébe, ahol Szinvár és sok gyilkos elbújt”.

Beszéde végén figyelmeztetett Netanjahu, a háborúnak még nincs vége, és továbbra is súlyos áldozatokat kell hozni a győzelemért.

„Nem sokat szoktam aludni” – a Hamász fogságáról mesélt egy izraeli tinédzser

A Nir Oz kibucból származó 13 éves Eitan Jahalomi megosztotta a Hamász-terroristák gázai fogságában eltöltött idejének megrázó részleteit.