Noa Lewis: Mintha testet öltött volna előttem a Gonosz

A Hamasz palesztin terroristái parancsba kapták: öljenek, csonkítsanak, erőszakoljanak meg minél több nőt a tavaly október 7-i mészárlás során. A világ nőjogi aktivistái azonban mélyen hallgatnak a zsidó nők szenvedéseiről.

A TÉMA ÉRZÉKENYSÉGE MIATT, AZ ALÁBBI CIKK ELOLVASÁSÁT CSAK ERŐS IDEGZETŰ OLVASÓINKNAK AJÁNLJUK!

„Sosem gondoltam volna, hogy ilyen időket fogunk megélni. Rengeteg gyászt, fájdalmat, az antiszemitizmus, a zsidógyűlölet felerősödését láttam az elmúlt egy évben, de fantasztikus érezni a zsidó közösségek felől érkező rengeteg támogatást. Ez óriási erőt ad a jövőhöz” – mesélte az index.hu megkeresésére Noa Lewis, az izraeli hadsereg női temetkezési részlegének vezetője, maga 13 éve csatlakozott az IDF ezen szervezeti egységéhez.

A portál beszámolója szerint “Noa magyar holokauszttúlélők leszármazottja, civilben nyolc gyerek édesanyja, egy nonprofit szervezet vezetője, egy rabbi feleségeként közösséget vezet egy Efrat nevű településen Izraelben.

A férje épp Libanonban harcol, négy fia pedig Gázában.”

Hősi halált halt férjére emlékezve szolgálja tovább hazáját egy haredi rendőrnő

Hodaja huszonhat évesen özvegy lett három kisgyermekkel, Mégsem adta fel a harcot.

Az Index beszámolt arról, hogy “Noa a tavalyi terrortámadás utáni első 48 órában nem aludt, éjjel-nappal szükség volt rá, annyi áldozat érkezett a bázisra.

„Mindent láttam, csecsemőket, öregeket. Volt, akit meggyilkoltak, és utána feldarabolták a testét, néha csak a fejet rabolták el, és a testet itt hagyták. Még sosem láttam ehhez foghatót. Mintha testet öltött volna előttem a Gonosz.”

A cikk felidézi: az izraeli katonai statisztikák szerint 1962 és 2016 között 535 női katona halt meg szolgálat közben. 2023. október 7-én egy hét fős, női harckocsizó alakulat 17 órán keresztül vívott csatát a betörő palesztin terroristákkal, közülük ötvenet tudtak megölni. 

A portál emlékeztetett: “az izraeli történelem során először hurcoltak el sok női katonát és civilt a Gázai övezetbe. Az IDF számos bizonyítékot talált arra, hogy október 7-én a terroristák parancsot kaptak fokozott erőszak – többek között nemi erőszak – alkalmazására a túszokkal szemben. Az Izraellel szemben gyakran meglehetősen ellenséges álláspontot képviselő ENSZ is az IDF-hez hasonló következtetésre jutott márciusi jelentésében. Számos áldozat számolt be személyes élményekről, a terroristáknál az erőszakra buzdító papírcetliket is találtak.

Ha nincs időd, csak öld meg. De ha tudod, csonkítsd meg, mielőtt megölöd. Ha még több időd van, kínozd meg, égesd el élve, és csak ezután végezz vele. Ha még ennél is több időd van, erőszakold, ameddig akarod, mert ez megengedett, és jár neked a harcért

– olvasta fel egy túlélő testvére, Yarden Gonen, az egyik cetlin lévő felhívást a híradások szerint.”

Együtt erőszakolt és gyilkolt meg izraeli nőket egy palesztin apa és fia

A két Hamász-terrorista mindent bevallott az izraeli kihallgatóknak.

Ennek ellenére a világ női szervezetei, nőjogi aktivistái leginkább hallgatnak a nők ellen elkövetett erőszakról, nem nyilvánítanak szolidaritást a női áldozatokkal szemben.

„A nők jogaiért, az emberi jogokért harcoló szervezetek leszerepeltek”

– mondta az Indexnek Ádám Ráchel, az izraeli közszolgálati rádió, a Kol Israel volt főszerkesztője, a Hit Rádió műsorvezetője.

„Teljes cinizmus, ami ebben az ügyben zajlik” – tette hozzá Robert C. Castel biztonságpolitikai szakértő, aki szerint egyértelmű, hogy a nők jogainak megvédését eszközként használják ezek a szervezetek a saját progresszív politikai ideológiai célkitűzéseikhez.

„Mivel Izraelt a progresszív oldal erősen kritizálja, ezért aztán nem képes meglátni a női áldozatokat sem, és nem tud valódi szolidaritást vállalni a terror áldozataival.”

A hírportálnak Noa Lewis, aki a zsinagógában volt tavaly Szimchát Torakor, október 7-én, elmondta:

„Sokak szerint depressziósnak kellene lennem az átéltek miatt, de ez nincs így. Öröm van bennem, mély, zsidó öröm, hogy tehetek a népemért és a világért. Minden értékünk a Tórából fakad. Szóval ünnepelni fogok idén Szimchát Tórakor, erősebben fogom ölelni a Tórát, és még hálásabb leszek a létezésért.”

Kamerák előtt vallott egy izraeli lány a túszokat ért nemi erőszakról

Egy 17 éves izraeli lány Sheryl Sandberg új dokumentumfilmjében beszélt a Hamász terrorcsoport által elkövetett szexuális erőszakról.