Benjamin Bond akcióban: Netanjahu poloskázhatta be Boris Johnson fürdőszobáját?

Boris Johnson azt állítja, hogy lehallgató készüléket találtak a magánfürdőszobájában, miután Benjamin Netanjahu miniszterelnök használta azt.

Boris Johnson volt brit miniszterelnök Unleashed című könyvében azt állítja, hogy a külügyminisztériumban található személyes fürdőszobájában egy magánbeszélgetések lehallgatására használt lehallgató készüléket fedezett fel, miután 2017-ben találkozott Benjamin Netanjahu miniszterelnökkel.

Johnson azt állította, hogy biztonsági csapata találta meg az eszközt, miután Netanjahu használta a fürdőszobát.

„…Lehet, hogy véletlen egybeesés, de azt mondták nekem, hogy később, amikor a poloskák rendszeres átvizsgálása során egy lehallgató készüléket találtak a fürdőszobában”

– írta könyvében Johnson. 

Amikor a Telegraph további részletekről kérdezte, Johnson így válaszolt: „Azt hiszem, minden, amit erről az epizódról tudni kell, benne van a könyvben”.

A miniszterelnöki hivatal egyelőre nem reagált Johnson állításaira. 

Forget James Bond. The name is Netanyahu, Binyamin Netanyahu

Israeli Prime Minister reacts to the elimination of terrorists

Izraelt azzal vádolták, hogy nagyjából ugyanebben az időben lehallgatóberendezéseket helyezett el a Fehér Házban

– írja a Telegraph.

Izraelt azzal is vádolják, hogy évtizedek óta kémkedik a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) után, a vádak szerint, amelyeket névtelenül nyilatkozó tisztviselők tettek a Guardiannek májusban.

A Guardian szerint az izraeli hírszerzés lehallgatta a telefonbeszélgetéseit, üzeneteit, e-maileit és dokumentumait az ICC tisztviselőinek, köztük Karim Khan főügyésznek és elődjének, Fatou Bensoudának. Ez állítólag Benjamin Netanjahu számára előzetes ismereteket szolgáltatott az ICC terveiről.

A Guardian szerint 2022-ben Johnson állítólag arról értesült, hogy a Downing Street 10. szám alatti irodáját „több” gyanús támadással célzottan megfertőzték a Pegasus, egy izraeli kémprogram segítségével, amely a telefonokat lehallgatóeszközzé alakítja.

Bár a Pegasus izraeli szoftver, a Guardian szerint az Egyesült Arab Emírségek állt az incidensek mögött.

Az ember, aki Churchill akart lenni, de csak Boris Johnson maradt

Boris Johnson az utolsó pillanatig kapaszkodott a pozíciójába. Valószínűleg nem ilyen befejezésről álmodott. Hajdú Tímea publicisztikája.

Boris Johnson zsidó pillanatai

„Izrael barátja volt, aki szívélyesen viszonyult a zsidó közösséghez. Gondoskodott arról, hogy ne romoljon a kormány Izraelhez és a zsidókhoz való hozzáállása, és ez már sok”.