Folytatja a Hezbollah felszámolását az izraeli hadsereg

Az Izraeli Védelmi Erők szombaton folytatták a Hezbollah visszaszorítására irányuló hadjáratukat, amelynek során parancsnoki központokat, fegyverraktárakat és terroralagutakat vettek célba. Az IDF közölte, hogy a szárazföldi műveletek hétfői kezdete óta legalább 440 Hezbollah-terroristát sikerült likvidálni.

Herzi Halevi, az IDF vezérkari főnöke egy nyilatkozatban azt mondta, hogy Izraelnek „folytatnia kell a Hezbollahra gyakorolt nyomásgyakorlást, és további és tartós károkat kell okozni az ellenségnek. Nem szabad egy percre sem leállni és haladékot adni a szervezetnek” — utalt Halevi a korábbi, gázai hadműveletkre, amelyek során, a nemzetközi közösség nyomására gyakran és hosszú időre kényszerült a hadsereg megállni, előnyhöz juttatva ezzel a terroristákat.

Az izraeli hadsereg szombaton közölte, hogy az éjszaka folyamán csapást mértek a Hezbollah ügynökeire a dél-libanoni Bint Dzsbeilben egy mecsetbe ágyazott parancsnoki központban, amely a Mártír Szalah Ghandour kórház területén található.

A hadsereg szerint az ügynökök arra használták a parancsnoki központot, hogy „terrorcselekményeket tervezzenek és hajtsanak végre az IDF csapatai és Izrael Állam ellen”.

Az IDF szerint a dróncsapás „precíz” volt, és megbízható hírszerzési adatokon alapult.

A csapás végrehajtása előtt az IDF közölte, hogy szöveges üzeneteket küldött a környék lakosainak, és felhívta a közeli falvak tisztviselőit, „követelve, hogy azonnal hagyjanak fel a kórházban végrehajtott terrorcselekményekkel”.

Közben három ember könnyebben megsebesült a Hezbollah rakéta becsapódása következtében az észak-izraeli Deir al-Asszad arab faluban – közölte a rendőrség és a mentők. Őket a nahariai Galileai Orvosi Központba szállították.

Korábban két rakétát lőttek ki Libanonból a Haifai-öböl térségére.

Az IDF csapatai lerombolták a Hezbollah több alagútaknáját, amelyeket a terroristák arra használtak, hogy megközelítsék az izraeli határt Dél-Libanonban – közölte a hadsereg.

Egy esti sajtótájékoztatón Daniel Hagari, az IDF szóvivője bemutatott egy videót egy 250 méter hosszú Hezbollah-alagútról, amelyet a csapatok az izraeli határtól mintegy 300 méterre fedeztek fel.

„Ezeket az alagutakat a Hezbollah terroristái a galileai települések elleni támadáshoz akarták használni” – mondta.

Izrael kiszabadított Gázában egy 11 évesen elrabolt iraki szexrabszolgát

Az IDF-nek sikerült megmentenie egy jazidi nőt, akit még 2014-ben raboltak el Irakban, majd eladták egy palesztin terroristának a Gázai övezetben.