Bréking: Irán rakétatámadásra készül Izrael ellen

Az Egyesült Államok szerint vannak arra utaló jelek, hogy Irán ballisztikus rakétatámadásra készül Izrael ellen – közölte kedden a Fehér Ház egyik magas rangú tisztviselője.

Az Egyesült Államok aktívan támogatja az Izrael elleni védekezés előkészületeit, és egy Irán által Izrael ellen intézett közvetlen katonai támadás súlyos következményekkel járna Irán számára – mondta a tisztviselő.

Az Egyesült Államok izraeli nagykövetsége magas szintű riasztást adott ki az Izraelben és a palesztin területeken dolgozó alkalmazottai számára, amelyben arra utasítja őket, hogy térjenek haza, és készüljenek fel arra, hogy óvóhelyekre menjenek

Ez az első ilyen utasítás az áprilisi iráni támadás óta.

Barak Ravid on X (formerly Twitter): „🚨🚨🚨Senior White House Official:”We are actively supporting defensive preparations to defend Israel against this attack. A direct military attack from Iran against Israel will carry severe consequences for Iran״ https://t.co/Rx7iIdXBDE / X”

🚨🚨🚨Senior White House Official:”We are actively supporting defensive preparations to defend Israel against this attack. A direct military attack from Iran against Israel will carry severe consequences for Iran״ https://t.co/Rx7iIdXBDE

Daniel Hagari ellentengernagy, az IDF szóvivője közölte, hogy az Egyesült Államok tájékoztatta Izraelt arról, hogy Irán rakétákat szándékozik indítani az ország ellen.

Azt mondja, hogy eddig még nem indítottak semmilyen légi fenyegetést Izrael ellen Iránból.

Hagari felszólította a lakosságot, hogy továbbra is kövessék a Belügyi Parancsnokság irányelveit.

Az Axios riporterének, Barak Tavidnak egy magas rangú izraeli tisztviselő elmondta, hogy a várható iráni támadásról szóló figyelmeztetés helyi idő szerint dél körül érkezett Izraelbe.

A tisztviselő szerint Izrael úgy véli, hogy a támadásra a következő néhány órában kerül sor.

Netanjahu összehívta a biztonsági kabinetet a fenyegető veszély hírére.

Az IDF végzi el azt a munkát, amire a libanoni hadsereg és az ENSZ képtelen volt

A libanoni ENSZ-békefenntartók már most háborognak Izrael miatt, miközben 2006 óta ölbe tett kézzel nézték a Hezbollah dél-libanoni terrorinfrastruktúrájának kiépülését.

Netanjahu Iránnak üzent az ENSZ-ben

Határozott beszédet tartott a világszervezetben az izraeli vezető.