Bát micvát tartottak Madonna örökbefogadott ikerlányai

Bár az ismert popsztár nem zsidó, évek óta nagy érdeklődéssel fordult a zsidóság irányába. Miután 2013-ban Madonna és volt férje, Guy Ritchie brit filmrendező Rocco nevű közös fiuknak ünnepeltek bár micvát, a héten, 11 évvel később ismét zsinagógába vonult a popikon – ezúttal azért, hogy megünnepelje ikerlányai, Stella és Estere felnőtté avatását.

A popikon egy sor Instagram-sztorit osztott meg az eseményről, ahol a büszke anyuka és lányai láthatók, amint a reform-judaizmus szokása alapján a Tórából olvasnak. Az ünnepségen részt vett Madonna örökbefogadott fia, David és zsidó származású menedzsere, Guy Oseary is. Madonna azonban összekeverte a terminológiát, bat micvó helyett „bar micvó”-nak nevezte az alkalmat (az előbbi lány, az utóbbi fiúk felnőtté avatását jelenti).

Madonnának hat gyermeke van: két biológiai – a legidősebb lánya, a 28 éves Lourdes, Carlos Leónnal való kapcsolatából, és a 24 éves Rocco, Guy Ritchie-vel – és négy örökbefogadott: a 18 éves David, akit 2006-ban fogadott örökbe Malawiból Ritchie-vel; Mercy, akit 2009-ben, válásuk után fogadott örökbe, valamint Stella és Estere, akiket 2017-ben fogadott örökbe, amikor ötévesek voltak.

Érdemes megjegyezni, hogy Davidnek és Mercynek sosem volt bar vagy bat micvója, így nem világos, hogy az ikrek miért részesültek ebben a megtiszteltetésben, ahogy azt sem tudni, hogy Madonna gyakorol-e bármilyen más zsidó szokást, ettől függetlenül gratulálunk nekik!

Madonna csak azért is fellép Izraelben

VIDEÓ: a népszerű énekesnő már meg is érkezett Tel Avivba, ahol az Euróvíziós Dalfesztivál sztárfellépője lesz.