Miben hisznek Kamala Harris és Donald Trump szavazói?

Kamala Harris és Donald Trump támogatói között nagy különbségek mutatkoznak a vallási és külpolitikai értékek terén – derült ki a Pew Research Center új elemzéséből.

A Pew elemzése két – április 8. és augusztus 14., valamint augusztus 5. és augusztus 11. között végzett – felmérésen alapult, amelyekben 4527 regisztrált szavazó vett részt.

Arra a kérdésre, hogy Washingtonnak figyelembe kellene-e vennie a szövetségesek érdekeit, „még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy kompromisszumokat kell kötnie velük”, Harris támogatóinak 79%-a, Trump támogatóinak 40%-a válaszolta, hogy így kellene tennie. 

Trump támogatóinak jóval nagyobb hányada (76%), mint Harrisé (55%) mondta azt, hogy „az amerikai politikának arra kellene törekednie, hogy Amerika maradjon az egyetlen katonai szuperhatalom”, míg Harris támogatóinak 42%-a, Trump támogatóinak pedig csak 22%-a mondta azt, hogy „elfogadható lenne, ha egy másik ország olyan katonai erejűvé válna, mint az Egyesült Államok”.

A Trumpot támogatók elsöprő többsége (83%) és a Harrist támogatók 68%-a szerint az erős amerikai hadsereg biztonságosabbá teszi a világot.

A Harris-támogatók negyede mondta azt, hogy az erős amerikai hadseregnek nincs hatása arra, hogy mennyire biztonságos a világ.

Szintén nagy volt a megosztottság abban a kérdésben, hogy az Egyesült Államoknak milyen mértékben kellene aktívan részt vennie a világ ügyeiben. Minden ötödik Trump-támogató és a Harris-támogatók 33%-a mondta, hogy „rendkívül fontos”, míg a Trumpot támogatók mintegy 53%-a és a Harrist támogatók 71%-a szerint legalább „nagyon fontos”, hogy Washington aktívan részt vegyen a világpolitikában.

A Trump-támogatók mindössze 7%-a és a Harris-támogatók 4%-a mondta, hogy ez nem túl fontos, vagy egyáltalán nem fontos.

A Trump-támogatók 84 százaléka részesítette előnyben a kisebb szövetségi kormányzatot, szemben a Harris-támogatók 22 százalékával. A Harris-támogatók sokkal nagyobb valószínűséggel (87%), mint a Trump-támogatók (55%) mondták azt, hogy „a vallást külön kell választani a kormányzati politikától. 

A Trump-támogatók közel fele (45%) és a Harris-támogatók mindössze 13%-a értett egyet azzal, hogy „a kormányzati politikának támogatnia kell a vallási értékeket és meggyőződéseket.

A Pew elemzése szerint több Trump-támogató (46%), mint Harris támogató (22%) mondta azt, hogy az Istenben való hit előfeltétele annak, hogy „erkölcsösek legyünk és jó értékeink legyenek”.

Trump és Harris támogatói nagyon eltérő családi értékeket is vallanak.

A Trump-támogatók mintegy 60%-a és a Harris-támogatók mindössze 17%-a mondta azt, hogy „a társadalom jobban jár, ha az emberek számára a házasság és a gyermekvállalás prioritás”, míg a Harris-támogatók 81%-a és a Trump-támogatók 39%-a szerint „a társadalom ugyanolyan jól jár, ha az embereknek a házasságon és a gyermekvállaláson kívül más prioritásaik vannak”.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

A demokraták zöld programja okozhatja Kamala Harris vesztét

A középnyugaton fog eldőlni, hogy ki nyeri a Fehér Házat novemberben – írja Joel Kotkin.

Az izraeliek Kamala Harrist még Joe Bidennél is kevésbé kedvelik

Elsöprő Trump támogatottsága Izraelben.