Izrael támogatása miatt akarják bíróság elé citálni Franciaország főrabbiját

Haim Korsia rabbi egy interjúban azt nyilatkozta, hogy az IDF-nek „el kell végeznie a munkát” Gázában, hozzátéve, hogy Izraelnek „nincs szégyenkeznivalója” a harcok folytatásában.

Haim Korsia főrabbi felháborodást váltott ki a terrorpárti franciákban, miután egy nemrégiben adott interjúban azt mondta, hogy Izraelnek „el kellene végeznie a munkát” Gázában.

A francia BFM TV-nek nyilatkozva Korsia megvédte Izrael katonai akcióit, azzal érvelve, hogy azok indokoltak, hogy megvédje polgárait a Hamásztól. 

„Ez egy olyan háborús cselekmény, amelyet a világon egyetlen ország sem folytatna úgy, ahogyan Izrael teszi, és egyáltalán nem kell szégyenkezni amiatt, ahogyan Izrael a harcol”

 mondta Korsia. Hozzátette továbbá: „Soha nem érzem magam kényelmetlenül egy olyan politikával kapcsolatban, amely abból áll, hogy [egy ország] megvédi az állampolgárait”.

Aymeric Caron, szélsőbaloldali francia képviselő, akit korábban antiszemitizmussal vádoltak, elítélte Korsia megjegyzéseit, és a „gázai népirtás” igazolásának minősítette azokat.

Caron közölte, hogy panaszt tett a francia ügyészségen, hangsúlyozva, hogy „a népirtás és az emberiesség elleni bűncselekmények támogatása bűncselekmény”,

amely akár öt év börtönbüntetést és 40 ezer eurós bírságot is vonhat maga után.

Párizsi rabbi: A zsidóknak nincs jövője Franciaországban

Moshe Sebbag, a párizsi Grande Synagogue főrabbija borúlátó a franciaországi zsidók jövőjével kapcsolatban.

Ellie Cohen: A „szélsőjobboldal” a legjobb választás a francia zsidók számára

Mint francia zsidóhoz férjhez ment amerikai zsidó, jobban aggódom a francia baloldal miatt, amely nem ítéli el az antiszemitizmust – írja véleménycikkében Ellie Krasne-Cohen.