Netanjahu a Hezbollahnak és Iránnak: Még nincs vége!

A Tel-Avivban lévő katonai központban tartott vasárnapi kabinetülés kezdete előtt Benjámin Netanjahu miniszterelnök Izrael libanoni megelőző csapásáról beszélt.

„Ami ma történt, az nem a történet vége. A Hezbollah ma reggel rakétákkal és drónokkal próbálta megtámadni Izrael államot. Utasítjuk az izraeli hadsereget, hogy hajtson végre egy erőteljes megelőző támadást a fenyegetés elhárítására”

– jelentette ki a miniszterelnök.

„Az IDF több ezer rövid hatótávolságú rakétát semmisített meg, amelyek mind a polgárainkat és erőinket akarták eltalálni Galileában.

Ezenkívül az IDF elfogta az összes drónt, amelyet a Hezbollah egy Izrael középső részén lévő stratégiai célpontra indított”.

Netanjahu hozzátette: „Meglepetésszerű, megsemmisítő csapásokat mérünk a Hezbollahra. Három héttel ezelőtt likvidáltuk katonai vezetőjét, ma pedig meghiúsítottuk támadási terveit.

Naszrallahnak Bejrútban és Khameneinek Teheránban tudnia kell, hogy ez egy újabb lépés az északi helyzet megváltoztatására és lakosaink biztonságos hazahozatalára. És megismétlem – ez még nem a történet vége”.

A Hamász palesztin terrorszervezet Izrael elleni, október 7-i brutális terrortámadása után szinte azonnal, a libanoni Hezbollah is rakétákkal támadta a zsidó államot. Izraeli Libanonhoz közeli területének lakosságát, mintegy 120 000 embert ki kellett telepíteni, ezek a lakosok azóta is menekültek a saját országukban. A Hezbollah az elmúlt közel 11 hónapban mintegy 5 000 rakétát lőtt ki a zsidó államra.

Forrósodik a helyzet: Nagyszabású Hezbollah terrorakciót hiúsított meg Izrael

Az izraeli hadsereg megelőző csapást mért a terrorszevezet rakétaállásaira.