Izraeli drónokat vehet az egyik legizraelellenesebb európai ország

Képmutatás a köbön.

Az izraeli fegyvergyártók ajánlatot nyújthatnak be az ír hadsereg drónjainak szállítására irányuló pályázaton, annak ellenére, hogy Írország a gázai háború kezdete óta nyíltan Izrael-ellenes álláspontot képvisel, és fenntartásai vannak az Izraeltől korábban vásárolt katonai felszerelésekkel kapcsolatban – írja az Irish Times.

Az ír hadsereg már most is az Izrael által kifejlesztett katonai felszerelések széles skáláját használja,

beleértve a drónokat, radarrendszereket és a kommunikációs rendszereket.

Márciusban Micheal Martin ír védelmi miniszter „fenntartását” fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy katonai felszereléseket vásároljanak Izraeltől, de kijelentette, hogy Írország ennek kapcsán a nemzetközi joggal összhangban működik.

Most arról számoltak be, hogy az ír hadsereg 14 drónhoz keres beszállítót „megfigyelési, felderítési, kutatási és mentési, nappali és éjszakai műveletekhez”, valamint más titkos küldetésekhez.

Nem fogott kezet a győztes izraeli női kosarasokkal az ír válogatott

„A Basketball Ireland teljes mértékben támogatja játékosainkat döntésükben” – áll az írországi kosárlabda-szövetség közleményében.

A tender még korai szakaszában van, de ír katonai források a The Irish Timesnak azt mondták, hogy

az izraeli fegyvergyártó cégek jó eséllyel indulnak a szerződés megkötéséhez, tekintettel Izrael vezető hírnevére a dróngyártás területén.

Az elmúlt évtizedben Írország több mint 8,5 millió eurót fizetett az izraeli fegyvergyártóknak, ebből legalább 4,5 millió eurót az Aeronauticsnak, a Rafael Advanced Defense Systems izraeli leányvállalatának. Azt is megjegyezték, hogy Írország továbbra is évente 295 000 eurót fizet az izraeli vállalatnak az ország drónjainak karbantartásáért.

A jelentést követően az ír védelmi minisztérium kijelentette: „Nincs korlátozás arra, hogy az izraeli vállalatok új ajánlatokat nyújtsanak be”, a kormány kritikája ellenére.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, májusban Írország Norvégiával és Spanyolországgal együtt elismerte a palesztin államot. Válaszul Jeruzsálem fontolóra vette Izrael írországi nagykövetségének bezárását.

A palesztin terroristák ujjonganak az ír-norvég-spanyol trió bejelentése után

A Hamász hálás a három hitvány európai államnak.

Náci tempó: Körülmetélés miatt tartóztattak le egy rabbit Írországban

Jonathan Abraham mohélként van bejegyezve, több mint 13 éve végez körülmetéléseket.