Újabb botrány Franciaországban: A Hamászt éltette az egyik francia olimpikon

Franciaország felfüggesztette az olimpián indult egyik sportolójának, Muhammad Abdallah Kounta versenyzési jogát, mert Izrael-ellenes posztokat osztott meg a közösségi oldalakon. Egyebek mellett azt írta: „a pokol legszörnyűbb és legfájóbb szintjét” kívánom a cionistáknak. Utóbb kijelentette: ő nem is antiszemita.

Szerdán felfüggesztette a Francia Atlétikai Szövetség Muhammad Abdallah Kounta versenyzési jogát, miután újra megjelentek a futó közösségi médiában közzétett korábbi posztjai, amelyekben a Hamász palesztin terrorszervezetet méltatta, és szenvedést kívánt a cionistáknak.

Amélie Oudéa-Castéra, Franciaország sportért és olimpiáért felelős minisztere az X-en megerősítette, hogy a szövetség elnöke felfüggesztette Muhammad Abdallah Kountát, aki a múlt héten a párizsi olimpián 4×400 méteres férfi váltóban indult. A miniszter hozzátette: Kounta posztjai “épp annyira megdöbbentőek, mint amilyen elfogadhatatlanok.”

Oudéa-Castéra köszönetet mondott a „Sword Of Salomon” X-fióknak is, amely képernyőfotókat osztott meg Kounta közösségi média tevékenységeiről. A bejegyzések mindegyike franciául íródott és 2021-ig nyúlik vissza.

Kounta májusban a következő posztot osztotta meg: „Allah adja a pokol legszörnyűbb és legfájóbb szintjét a cionistáknak és támogatóiknak, a rabbiknak – szenvedjenek örökké.” A Times of Israel szerint Kounta az izraeli-Hamász háború kapcsán egy másik bejegyzést is megosztott,

amelyben Allahot kérte, hogy „csapjon le a cionistákra”, és egy október 7-én írt bejegyzésében a Hamász palesztin terrorszervezetet éltette,

miközben egy fényképet is megosztott az izraeli Shiri Bibasról, akit aznap két kisgyermekével ejtettek túszul a palesztin terroristák. Augusztus 1-jén, az olimpia idején Kounta egy bejegyzést is retweetelt, amelyben Szági Muki izraeli judóst „gyerekgyilkosnak” nevezte.

Algéria szerint a „cionista lobbi” összeesküdött a botrányhős bokszolójuk ellen

Az algériai olimpiai bizottság igazgatója azt állította, hogy Imane Khelifet „sötét erők” támadják.

Egy másik tweet, 2021 decemberéből, amelyet maga Kounta tett közzé, a Koránt idézve, így szólt: „Ó ti, akik hisztek! Ne tekintsétek szövetségesnek a zsidókat és a keresztényeket; ők egymás szövetségesei” – olvasható a bejegyzésben. „És aki közületek szövetséget köt velük, az közéjük tartozik. Bizony, Allah nem vezeti a helytelenül cselekvő embereket.”

Kounta az X-en reagálva közzétett egy fényképet, amelyen a francia zászlóba burkolózva látható, a következő felirattal: „FRANCIA VAGYOK, MUSZLIM ÉS BÜSZKE…

Kiragadták néhány megjegyzésemet a szövegkörnyezetből, és így létrehozták rólam azt a képet, hogy fehér-ellenes, Franciaország-ellenes és antiszemita vagyok.”

Kounta egy következő bejegyzésben bocsánatot kért: „Őszintén elnézést kérek, ha valakit megsértettem” – írta Kounta. „Ellenzem a népirtást és a rasszizmus vagy az igazságtalanság minden formáját, és nem hiszem, hogy bizonyítanom kell, mennyire szeretem a hazámat. A Stade de France-on jelen lévő emberek tanúskodhatnak majd erről.”

(A Hamász terroristáinak dicsőítése épp arról tanúskodik, mennyire ellenzi a népirtást – már a szövegkörnyezetből kiragadva. – a szerk.)

Olimpia: Francia rendőrök törték el a bordáját egy izraeli zászlós férfinek

A 35 éves férfit a földre lökték, majd a lábánál fogva egy rendőrségi furgonhoz vonszolták, zúzódásokat okozva neki.