Házasodni készült a palesztin terroristák által meggyilkolt Jonatán Deutsch

Ahogy arról lapunk is beszámolt, két terrorista lövöldözött vasránap a Jordán-völgyben lévő Rotem faluba vezető úton. A támadás egyik áldozatát Jonatán Deutsch-ként azonosították az izraeli hatóságok.

Jonatán a múlt héten szerelt le az Izraeli Védelmi Erők (IDF) elit egységétől, a Maglantól, amely a gázai háború első hónapjaiban a legintenzívebb harcokban vett részt. Jonatán, aki a tervek szerint a következő hetekben nősült volna meg, éppen menyasszonya szülővárosába, Ofraba tartott, amikor lelőtték.

Deutsch a Beit She’an jesiva gimnáziumban végzett, a Bnei Akiva ifjúsági mozgalom tanácsadója volt, sokat önkénteskedett városában.

Jonatánon kívül egy 33 éves fiatalembert is megsebesítettek a palesztin terroristák, miután a közeli Mehola csomópontnál rálőttek.

A mentőszolgálat munkatársai ellátták a két áldozatot, de a 23 éves Jonatán belehalt sérüléseibe. A mentők helikoptere evakuálta a a másik áldozatot, aki a lábán sérült meg.

Terrorcselekmény a Jordán-völgyben, egy ember meghalt

Az izraeli biztonsági erők keresik az elkövetőt.


Mati Carmi, az MDA vezető mentőtisztje elmondta: „Az MDA központjában kaptunk bejelentést egy lövöldözésről a Mehola csomópont közelében. Amikor megérkeztünk, egy 33 éves férfit láttunk el, aki eszméleténél volt, lövések érték a teste alsó részét. Miközben orvosi ellátást nyújtottunk, jelentést kaptunk egy másik áldozatról, akit egy másik járműben lőttek meg, rá már eszméletlen állapotban találtunk.”.

Denis Polakov, az MDA mentőtisztje hozzátette: „A támadás helyszínére érkezve egy járművet láttunk az út szélén, amelynek vezetője, egy 20-as éveiben járó fiatalember lőtt sérülésekkel, eszméletlenül feküdt a kocsiban. A helyszínre érkező IDF orvosi csapatával együtt elkezdtük az ellátását, de a sérülései végzetesek voltak, az újraélesztési kísérletek után nem volt más választásunk, minthogy halottnak nyilvánítsuk.”

A biztonsági erők keresik a terroristákat, akik a támadás elkövetése után elmenekültek a helyszínről. Arab híroldalak szerint az IDF erői megkezdték a műveleteket Kardala és Bardala falvakban az északi Jordán-völgyben.

Az előzetes vizsgálat szerint két terrorista legalább nyolc lövést adott le a 90-es úton kelet felé haladó két járműre. 

Hogyan lett Júdea és Szamária „megszállt palesztin terület”?

A Vöröskereszt és a nemzetközi jog félremagyarázása vezetett oda, hogy senki nem néz egyes fogalmak mögé, mert esetleg meglátná, hogy azok hazugságon alapulnak.