TEV: Brutálisan összevertek egy izraeli nőt az Ozora fesztivál biztonsági őrei

A TEV működése során eddig nem találkozott ilyen súlyos, zsidó személyt érintő fizikai bántalmazással.

Szórakozni érkezett, súlyos testi sérülésekkel távozott Magyarországról az a tel-avivi nő, akit az Ozora Fesztivál biztonsági őrei megvertek, amiért a rendezvényen megismert szintén izraeli társával zenét hallgattak telefonon.

A súlyos antiszemita bűncselekmény során a “fuck Israel” (b….a meg Izrael) szitkozódás is elhangzott.

A 37 éves nőre a fesztivál utolsó napján, augusztus 5-én támadtak rá a biztonságiak, akik elvették a telefonját, valamint az incidens során eltűnt az útlevele is. A történtekről elsőként a Tett és Védelem Alapítvány (TEV) értesült. Alapítványunk képviselője kísérte el a sokkos állapotban lévő áldozatot az orvoshoz, majd a rendőrségre, ahol feljelentést tett az őt ért fizikai bántalmazás kapcsán.

A Tett és Védelem Alapítvány megkereste a fesztivál szervezőjét, valamint a biztonsági feladatokkal megbízott szerződött partnert a telefonok visszaszolgáltatásának, valamint az eset kivizsgálásának kérésével, de erre egyik féltől sem érkezett válasz.

A TEV működése során eddig nem találkozott ilyen súlyos, zsidó személyt érintő fizikai bántalmazással. A III. kerületi rendőrkapitányság a megfelelő súllyal és hatékonysággal kezelte az ügyet, a tanúvallomás felvétele és az orvosi látlelet birtokában súlyos testi sértés bűntettének gyanújával ismeretlen tettes ellen megindította az eljárást.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

“Rohadt, köcsög zsidó” – antiszemita balhézott egy budapesti kóser étteremnél

Az Izrael és a Hamász között zajló háború kitörése óta többször is antiszemita incidens színhelye volt a budapesti Dob utcában található Ashis’ kóser étterem.