„Átléptem a Rubicont” – Izrael-párti tech-guru állt át Donald Trumphoz

A Facebookot is birtokló Meta, illetve a PayPal internetes fizetőalkalmazás korábbi ügyvezető igazgatója, David Marcus bejelentette, hogy politikai oldalt vált, és mostantól a Republikánus Párt, illetve Donald Trump választási kampányát támogatja.

Az Egyesült Államok egyik leggazdagabb vállalkozójának számító Marcus, aki néhány hónapja még a Meta Messenger-alkalmazásának ügyvezető igazgatója volt, szerdán közleményben tudatta:

„átlépte a Rubicont” és mostantól a demokraták helyett a Republikánus Pártot, illetve Donald Trump kampányát támogatja.

„Átlépem a Rubicont, immár a Republikánus Párt és Trump elnök mögött állok. Sokan – beleértve a korábbi önmagamat is – egy mentális csapdába esnek, amivel aztán azonosulnak, ez pedig meggátolja őket abban, hogy az új tények és információk alapján fejlesszék a gondolkodásukat. Én végre kitörtem ebből a burokból” – írta az 51 éves üzletember a X-en (korábbi nevén Twitter).

David Marcus kitért arra is, hogy az élete 180 fokos fordulatot vett a korábbihoz képest. Posztjában azt írta: hosszú folyamat során jutott el a mostani önmagához, amikor

„felnyílt a szemem a kiábrándultság, az életre szóló meggyőződések megsemmisülése után, a személyes újjáépülésem során”

Az üzletember felidézett egy 2017-es esetet, amikor egy demokrata párti érdekcsoport azzal bízta meg, hogy 100 millió dollár adományt gyűjtsön a Szilícium-völgyben működő big-tech vállalatok vezetőitől arra, hogy a demokraták választási nagygyűlésén megakadályozzák Hillary Clinton „nem megfelelő, elavult (választási) kampányának megismétlődését”. Marcus – mint írta –

döbbenten tapasztalta azt is, hogy a Demokrata Párt választmánya csak „egy számjegyű százalékot” kívánt technológiai célokra fordítani.

Utalt egy másik, 2019-es esetre is, amikor a Facebook/Meta képviseletében az amerikai szenátusban és a képviselőházban tárgyalt. „Akkoriban még hittem a mainstream elképzelésben, miszerint a demokraták a népet szolgálják. Azonban megdöbbenve tapasztaltam, hogy a republikánusok jobban törődtek a választóikkal, míg a demokraták tapasztalatom szerint inkább a kormányzati hatalommal és ellenőrzéssel voltak elfoglalva.”

Irán Kamalát támogatja: Titkos műveletekkel támadják Trump választási kampányát

Az amerikai hírszerzés értékelése szerint Moszkva és Teherán szembekerült egymással az amerikai elnökválasztás kapcsán.

„Iránnal kapcsolatban a [Biden-]kormányzat folytatja az Obama-korszak téves tervét, hogy a Trump-korszak szankcióinak feloldásával közelebb hozza Iránt a Nyugathoz, és ezzel lehetőséget ad a mullahok rezsimjének a terrorizmus finanszírozására és Amerika-, Izrael- és zsidóellenes programjának folytatására. Az afganisztáni kivonulást is katasztrofálisan kezelték. Nyitva hagyjuk az ajtót Kína számára, hogy megszállja Tajvant, ha gyengének tűnünk.

Ami számomra a legfontosabb Izraellel kapcsolatban, hogy a kormány lehetővé teszi Irán számára, hogy finanszírozza a Hamászt és a Hezbollahot, akadályozza Izraelt az ellenségei elleni harcban,

és ezzel meghosszabbít egy újabb konfliktust, ami mindkét oldalon több emberéletet követel, és lehetővé teszi, hogy az antiszemitizmus soha nem látott szintre emelkedjen itthon.

Marcus mindezek mellett fontosnak tartja az amerikai technológiai fejlesztések, például a kriptovaluták forgalmazásának támogatását, valamint, hogy a big-tech cégek székhelye az Egyesült Államokban maradjon. Az internetalapú cégek ott termeljenek, ott fizessék alkalmazottaikat és ott adózzanak.

„Úgy vélem, olyan elnökre van szükségünk, aki egyértelműen kiáll Amerika, az alkotmányunk és az üzleti élet (fejlesztése) mellett; aki a Bitcoin/kriptovaluta, az innováció, Izrael, a legális bevándorlás, a szólásszabadság, a meritokrácia és a józan ész pártján áll. És aki ellenzi a túlszabályozottságot, az illegális bevándorlást, az igazságtalan háborúkat, szembehelyezkedik a jelenlegi iráni rezsimmel és az amerikai értékekkel szemben álló hazai csoportokkal” – fogalmazott.

Marcus szerint a felsoroltak mindegyike fontos ok, ami miatt az amerikai (hazai) ipart védővámokkal és más intézkedésekkel támogató Donald Trump táborához csatlakozott.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Trump szerint agyvizsgálat kellene a demokratákra szavazó zsidóknak

A republikánus elnökjelölt szerint ugyanazok a demokraták dirigálnak Izraelnek, akik három éve elbukták Afganisztánt.