Trump szerint agyvizsgálat kellene a demokratákra szavazó zsidóknak

A republikánus elnökjelölt a zsidó adományozóival való találkozóján azt mondta, hogy „a demokraták gyűlölik Izraelt”.

Donald Trump volt amerikai elnök és republikánus elnökjelölt vasárnap egy New Jerseyben, zsidó adományozóknak tartott rendezvényen elmondta, hogy múlt heti találkozójukon megkérdezte Benjámin Netanjahu miniszterelnöktől, hogy a zsidók miért szavaznak még mindig a demokratákra. Trump szerint Netanjahu azt válaszolta: „Megszokásból”.

Trump a rendezvényen arról is beszélt támogatóinak, hogy véleménye szerint „a demokraták gyűlölik Izraelt”.

A republikánus elnökjelölt a múlt héten emiatt támadta Kamala Harris-t, azt állítva, hogy a Netanjahuval való találkozója „szörnyű és sértő” volt.

Trump szerint „Harris alkalmatlansága nagymértékben meghosszabbítja a [gázai] háborút és késlelteti a túszok kiszabadítását”.

Trump azt is megemlítette, hogy Harris nem vett részt a szenátus elnökeként Netanjahu kongresszusi beszédén.

Kamala Harris és a mainstream média „mézeshetei”

Kedden Donald Trump kampánycsapata egy köremailt küldött ki, amelyben a közelgő „Harris-mézeshetekre” figyelmeztetett. Mutatjuk a levél tartalmát.

„Ugyanazok, akik Afganisztánban szégyent hoztak ránk a durva hozzá nem értésükkel, azok, akik azt mondják Izraelnek, hogy ne harcoljon tovább a Hamásszal.

„Felejtsd el október 7-ét, mondják ők! Minden zsidónak, aki Kamalára vagy egy demokratára szavaz, azonnal meg kellene vizsgálni a fejét”

– tette hozzá.

Harris a Netanjahuval való találkozóját követő nyilatkozatában azt mondta, hogy „őszinte és konstruktív megbeszélést” folytattak, és megismételte „rendíthetetlen elkötelezettségét” Izrael biztonsága mellett. Harris hozzátette ugyanakkor, hogy „a nehéz gázai humanitárius helyzetet nem lehet figyelmen kívül hagyni”.

Trump a maga részéről Netanjahu társaságában támadta Harrist, mondván, hogy „Harris megjegyzései nem voltak túl szépek Izraelt illetően”.

Rettegj Izrael, ha Kamala Harris lesz az amerikai elnök! 2. rész

Sokak szerint az USA Izrael-politikája alig térne el a Biden-kormány alatt megszokottól. Csakhát Amerika és Izrael viszonyában egy „kis elfordulás” drámai következményekkel járhat