Trump: A Hezbollah nem merte volna megtámadni Izraelt ha én volnék az elnök

„A mai Izrael elleni támadást nem lehet elfelejteni” – írta Donald Trump volt amerikai elnök szombaton, miután a Hezbollah terroristái rakétát lőttek ki, amely 12 drúz gyermeket és tizenévest ölt meg. Több tucatnyian meg is sebesültek a Golán-fennsíkon fekvő izraeli drúz Majdal Samsz városában.

„Ez úgy fog bevonulni a történelembe, mint egy újabb pillanat, amelyet egy gyenge és hatástalan amerikai elnök és alelnök miatt történhetett”

– írta Trump a Truth Social oldalán.

„Idővel ez a helyzet csak rosszabb lesz az országunk számára.

A támadásnak „mozgósítania kell a Republikánus Pártot, a demokratákat, a függetleneket, a konzervatívokat, a progresszíveket, a liberálisokat és mindenki mást, hogy visszaadjuk az erőt, a tiszteletet és a hatalmat az Egyesült Államoknak”

– tette hozzá a republikánus elnökjelölt.

„Ez a támadás, akárcsak az október 7-i támadás, vagy az ukrán-orosz háború, soha nem történt volna meg, ha én lennék az elnök”.

Trump hozzátette, hogy „veszélyes és szörnyű idők járnak a világra, és ez szinte teljes egészében a hozzá nem értő Biden-Harris-kormány hibája. Ezen változtatni kell, méghozzá gyorsan”.

Kamala Harris, az amerikai alelnök és várható demokrata jelölt eddig nem kommentálta a támadást. Joe Biden amerikai elnök sem. A Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsa azonban elítélte a támadást.

Kemény válaszcsapást igér Izrael a gyerekeket gyilkoló Hezbollah ellen

12-re emelkedett az Irán által pénzelt libanoni terrorszervezet rakétacsapása áldozatainak száma. Az áldozatok mindegyike 10 és 20 év közötti.