Az izraeli légierő készen áll a háborúra

“Kiütjük őket, a lehető leghalálosabb módon” – mondta Tomer Bar, a légierő vezérőrnagya, amikor meglátogatta a Ramat David bázison szolgáló egységeket.

Az izraeli légierő parancsnoka, Tomer Bar vezérőrnagy szerdán találkozott a helyi hatóságok vezetőivel a „Ramat David” légibázison, valamint az IAF és az Északi Parancsnokság további parancsnokaival.

A találkozó részeként a helyi hatóságok vezetőivel megbeszélést tartottak, amelyen ismertették a műveleti helyzetértékelés főbb pontjait, áttekintést adtak az IAF háborús tevékenységéről, valamint látogatást tettek egy műveleti századnál és Kiryat Shmona városában. Az Izraeli Légierő parancsnoka hangsúlyozta, hogy az IAF-nek hatalmas felelőssége van az északi területek védelmében.

„Készen állunk a háborúra. Az izraeli légierőre hatalmas felelősség hárul az összes műveleti terv végrehajtásában. Ismerjük az ellenséget, meg fogjuk lepni őket.”

– mondta Bar a helyi vezetőknek. Hozzátette: „Ki volt a célpontja a hutik elleni csapásnak? Az egész Közel-Kelet üzentünk, Naszrallah és Iránnak egyaránt.”

„Ha háború tör ki északon (az Irán által támogatott Hezbollahhal – a szerk.) és Iránnal, akkor fel fogunk nőni a feladathoz. Felkészültek vagyunk.”

Videó: így csaptak le Jemenre az izraeli vadászpilóták

Az IDF nyilvánosságra hozta a jemeni légicsapásról készült felvételeket.