Megtörte a hallgatást a Hamász terroristái által megerőszakolt izraeli férfi

Kilenc és fél hónappal azután, hogy túlélte a Hamász mészárlását a „Nova” partin, „D” először osztott meg részleteket a Hamász terroristái által elkövetett megerőszakolásáról a 12-es csatorna kedd esti riportjában.

„Nagyon nehéz pillanat” – mondta D. „Őrült extázisban voltak, ünnepeltek, nevettek a fegyvereikkel, a késeikkel”.

Október 7-én reggel D egyedül menekült a terroristák elől, amíg el nem kapták. „Nukhba terroristák voltak, akik a földre tepertek” – emlékezett vissza. „Megpróbálsz ellenállni, erre ők leveszik a ruháidat, kinevetnek, megaláznak, leköpnek, megérintik a testrészeidet, és megerőszakolnak”.

D így folytatta a helyzet leírását: „Körbevesznek, nevetnek, és te nem tudod, mit tegyél abban a pillanatban, hogy ellenállj-e vagy hagyd elmúlni, hogyan kezeld a helyzetet. Ez egy nagyon brutális nemi erőszak volt. Egy bizonyos ponton több ember érkezett, de elhívták őket, így meg kellett állniuk”.

Csodával határos módon D-nek sikerült elmenekülnie az őt megmentő izraeli katonák segítségével, de az emlékek a mai napig kísértik őt.

Ben Cohen: Nemi erőszak Párizsban

Ami Párizsban történt, elszigetelt cselekménynek tűnhet, de a valóságban bárhol megtörténhet – írja a JNS szerzője.

„Beszélgetsz az emberekkel, és hirtelen minden felszínre tör” – mesélte D az azóta folytatott küzdelméről. „Nem könnyű. Eleinte nagyon bezárkóztam, kevésbé voltam aktív” – mondta.

„Megszállott tisztaságra, sok zuhanyozásra vágytam, hogy lemoshassam magamról ezt az energiát és mindent, ami történt.

Az év elején D több tucat más túlélővel együtt pert indított Izrael Állam ellen. A perben azt állítják, hogy a mai napig magukra vannak hagyva.

„Nagy részük nem tud visszatérni a munkába, az életbe” – mondta Gilad és Anat Ginzburg ügyvédek, akik a Nova túlélőit képviselik.

D tanúvallomását a terroristák szexuális bűncselekményeit vizsgáló egységnek is átadták, miután panaszt tett a Lahav 433-nál.

Tanúvallomását alaposan megvitatják majd a bíróságon, ahol a „Nova” túlélői elmondják személyes történeteiket, és támogatást követelnek az államtól, amely állításuk szerint egyszer már október 7-én magára hagyta őket.

Együtt erőszakolt és gyilkolt meg izraeli nőket egy palesztin apa és fia

A két Hamász-terrorista mindent bevallott az izraeli kihallgatóknak.