Izrael-ellenes zsidók százait vették őrizetbe Washingtonban

A Hamász terroristái ellen harcoló Izrael ellen tüntettek Benjamin Netanjahu kongresszusi beszéde előtt.

Netanjahu hétfőn érkezett Washingtonba egy többnapos látogatásra, amely magában foglal egy találkozót Joe Bidennel és Kamala Harrissel, egy beszédet a Kongresszus közös ülése előtt, valamint zárásképp, pénteken egy megbeszélést Donald Trumppal.

Hétfő este több tucat tüntető gyűlt össze az izraeli miniszterelnök szállodája előtt, kedd délután pedig több száz tüntető foglalta el a kongresszus egyik épületét, amelyben a képviselőházi tagok irodái találhatók.

A Jewish Voice for Peace szélsőbaloldali szervezet tüntetői a „Nem a mi nevünkben” feliratú piros pólót viselő tüntetők együtt skandálták, hogy „Éljen Gáza!”

Körülbelül félórás taps és kántálás után az amerikai Capitol Police tisztjei több figyelmeztetést is kiadtak, majd elkezdték őrizetbe venni a tüntetőket.

Jewish Voice for Peace on X (formerly Twitter): „Arrests are beginning as over 400 American Jews refuse to leave Congress, but we won’t leave until our government STOPS ARMING ISRAEL and ENDS THE GENOCIDE of Palestinians in Gaza! pic.twitter.com/ybVpz7Rgh6 / X”

Arrests are beginning as over 400 American Jews refuse to leave Congress, but we won’t leave until our government STOPS ARMING ISRAEL and ENDS THE GENOCIDE of Palestinians in Gaza! pic.twitter.com/ybVpz7Rgh6

A Jewish Voice for Peace egy tweetben azt állította, hogy mintegy 400 embert tartóztattak le, köztük több „rabbit” is.

A tüntetők haragjuk nagy részét a Biden-kormányzatra összpontosították, és azt követelték, hogy az elnök azonnal szüntessék meg az Izraelbe irányuló fegyverszállítmányokat.

„Nem Netanjahura koncentrálunk. Ő csak egy tünet” – mondta az egyik vezetőjük. – Hogyan követelhet [Biden] a tűzszünetet, amikor bombákat és repülőgépeket küld nekik?

Rettegj Izrael, ha Kamala Harris lesz az amerikai elnök! 1. rész

Nem sok jót ígér Izrael szempontjából egy Harris-elnökség. Megyeri Jonatán írása.