Nincs vége a botránynak: Beperli az Adidast a menesztett palesztin szupermodell

Bella Hadid jogi lépésekre készül a tőle megszabaduló vállalat ellen.

Ahogyan arról lapunk is beszámolt, az Izrael-párti szervezetek elítélték, hogy az Adidas az Izrael hangos ellenzőjeként számon tartott Bella Hadidot alkalmazta a müncheni olimpián használt cipőinek reklámarcaként.

Bella Hadid, a palesztin származású modell arra készül, hogy beperelje az Adidast

jelentette vasárnap a TMZ.

A jogi lépések a botrányos Adidas-kampány törlése után merültek fel, amelyben a palesztin modell volt a reklámarca a sportruházati márka által a 1972-es müncheni olimpiára tervezett sportcipőknek.

Mint az közismert, az 1972-es olimpián a Fekete Szeptember nevű palesztin terrorszervezet nyolc tagja beszivárgott az olimpiai faluba, megölte az izraeli olimpiai csapat két tagját, és túszul ejtett kilenc másikat. A kilenc izraeli olimpikont később életét veszítette egy túszszabadító-akció során.

Egy müncheni terrorista évekig Berlinben élt az 1972-es olimpiai mészárlás után

A német rendőrség tudta, hogy az 1972-es müncheni olimpián izraeli sportolókat túszul ejtő palesztinok egyike a támadást követően évekig Berlinben élt.

Hadid állítólag már egy jogi tanácsadót is felfogadott, hogy beperelje az Adidast.

A TMZ forrásai szerint Hadid fel van háborodva amiatt, hogy az Adidas a müncheni mészárlás tragédiájához kapcsolódó kampányban alkalmazta,

majd a botrány kirobbanása törölte a vele készített reklámanyagokat.

A TMZ értesülései szerint ugyanakkor Hadid még mindig szerződésben áll az Adidasszal, ami ellentmond azoknak a híreknek, amelyek szerint a sportruházati cég kirúgta őt.

A palesztin-amerikai modell ismert Izrael-ellenes aktivizmusáról, és a közösségi médiában húgával, Gigivel és édesapjával, Mohameddel együtt számos alkalommal tett közzé antiszemita tartalmakat.

Bella Hadid: az Izrael-ellenes nézeteim miatt veszítettem el sok barátomat

A palesztin-amerikai modell elmondta, hogy amikor elkezdte aktívan támogatni a „palesztin ügyet”, nagyon sok cég nem dolgozott vele többé.