Szintet lépett az Izrael-ellenes őrület Ausztráliában

Izrael-ellenes tüntetők felmásztak az ausztrál parlament canberrai épületének tetejére, és transzparenseket tettek ki, amelyeken háborús bűnökkel vádolták Izraelt – derül ki a televíziós felvételekből, melyeket a Reuters is közölt.

A felvételeken négy sötét ruhába öltözött ember látható az épület tetején, amint fekete transzparenseket bontanak ki, köztük egy olyat, amelyen ez áll: „A folyótól a tengerig Palesztina szabad lesz” – az ismert szlogen, mely egyértelműen Izrael megsemmisítésére szólít fel.

A transzparenseken egy vörös háromszög is szerepel, mely a Hamász által a célpontok megjelölésére használt szimbólum.

Mint a felvételekből kiderül, az egyik tüntető megafon segítségével beszédet mondott, amelyben háborús bűnökkel vádolja az izraeli kormányt.

„Nem felejtünk, nem bocsátunk meg, és továbbra is ellenállunk”

– mondja a tüntető.

Egy maroknyi rendőr és biztonsági ember azt tanácsolta az embereknek, hogy ne menjenek közvetlenül a tüntetés alatt az épület főbejáratánál – mondta a Reuters szemtanúja.

🎀𝕂𝔼𝕃𝕃𝕀𝔼🎀 𝕀 𝕊𝔼𝔼 𝔻𝕌𝕄𝔹 ℙ𝔼𝕆ℙ𝕃𝔼 ™ on X (formerly Twitter): „Meanwhile in Canberra watch these protestors on the parliament room #Auspol pic.twitter.com/l9Pbgrl4qh / X”

Meanwhile in Canberra watch these protestors on the parliament room #Auspol pic.twitter.com/l9Pbgrl4qh

A tüntetők később összepakolják a transzparenseiket, mielőtt a várakozó rendőrök elvezették őket.

„Ez a Parlament biztonságának súlyos megsértése”

– írja az X közösségi médiaplatformon közzétett bejegyzésében James Paterson ellenzéki belügyi szóvivő.

„Az épületet nagy költséggel átalakították, hogy megakadályozzák az ilyen behatolásokat. Vizsgálatra van szükség”.

A „bátor” tüntetők persze mind fekete maszkot viseltek, az, hogy pontosan hogyan próbálják az izraeli kormányt eltéríteni céljától, mely a kilenc hónapja elrabolt túszok visszaszerzését és a Hamász palesztin terrorszervezet legyőzését foglalja magában, talán maguk a tüntetők sem tudják.

A zsidóknak új szövetségesekre van szükségük a 21. századi Európában

A francia zsidók azért támogatják Marine Le Pent, mert az alternatíva az antiszemita baloldal és olyanok, akik nem tudják vagy nem akarják megvédeni a zsidókat.